NRK Meny
Normal

Tiltalt etter millionbrann

I fjor våres brant et bolighus i Fredrikstad, og det oppstod skader for fire millioner kroner. Tirsdag må en mann møte i retten, tiltalt for å ha forårsaket brannen.

Brannbil

En brann i et bolighus i Fredrikstad ender i retten (arkivfoto).

Foto: Kjetil Fremgaarden Skaug / NRK

Ifølge tiltalen skal mannen, som er i 40-årene, ha helt brennbar væske på en seng og tent på. Det oppstod en brann, og store deler av boligen ble totalskadet. Forsikringsutbetalingen etter brannen var på nær 4,2 millioner kroner.

I forkant av hendelsen skal mannen ha uttalt til sin daværende ektefelle at hun skulle være glad dersom hun levde dagen etter. Mannen er også tiltalt for voldsbruk mot kvinnen.

Saken mot mannen går for Fredrikstad tingrett tirsdag. Retten har satt av en dag. Forsvarer er Øyvind Abrahamsen, mens Bendik Hermansen er aktor.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.