NRK Meny
Normal

Tiltalt - men ingen vet hvem han er

Verken statsadvokaten eller forsvarer kjenner identiteten til en mann som mandag må svare for befatning med et kilo kokain.

 tingrett. vitneboks.

Det var på lillejulaften i fjor at mannen sto på perrongen på Moss stasjon da en 19 år gammel kvinne ankom med utenlandstoget med 982,9 gram kokain.

Foto: Eirin Aardal.

Ved siden av kokainen er mannen tiltalt for veksling av 1,1 millioner kroner, og for overføring av 2,2 millioner kroner.

Levde av å pante flasker

Det var på lillejulaften i fjor at mannen sto på perrongen på Moss stasjon da en 19 år gammel kvinne ankom med utenlandstoget med 982,9 gram kokain.

Kvinnen ble, uavhengig av mannen, dømt for denne smuglingen. Les: 19-åring dømt for kokainsmugling , og er i gang med soning av sin dom.

Politiet mener imidlertid at de kan knytte mannen til stoffet.

- Det er bruk av telefon og registreringer som vi har innhentet som gjør at vi mener han har medvirket her både når det gjelder narkotika og penger.

- Han sier selv at han levde av å pante flasker og selge bruktbiler, sier politiadvokat Rolf Nissen i Moss.

Ni måneder varetektsfengslet

På tiltalen står et fornavn og et fødselsår. Etternavnet er ukjent og det finnes ikke papirer på at mannen er den han sier han er.

Han har sittet varetektsfengslet siden lille julaften i fjor, men erkjenner ikke straffskyld for annet enn å ha medvirket til befatning med 800 000 kroner.

Det sier hans forsvarer Erik Dammen Stoltz.

Ikke noe problem for forsvaret

- Han erkjenner ikke straffskyld for annet enn disse 800 000 kronenene. Disse pengene har han fått gjennom å hjelpe andre med å overføre større pengebeløp, sier Stoltz til NRK.

- Men hvordan er det å forsvare en mann du ikke vet identiteten til?

- Nå er det slik at en gis en identitet selv om en ikke har et etternavn. Det er helt uproblematisk for meg. Det er jo ikke navnet som avgjør saken, det er jo personen, sier Dammen Stoltz.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lekasje i Råde


    Nødetatene er på Åkebergmosen industriområde i Råde, etter melding om at det lekker fra to tanker med flytende kjemiske stoffer. Det er etter det Alarmsentral Øst melder ikke noen fare for omgivelsene på grunn av lekkasjen.

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn