NRK Meny
Normal

Tiltalen klar for hundedrapet

Mannen som medgikk å ha druknet en hund ved Krapfossbrua sist sommer er tiltalt for grove brudd på Dyrevelferdsloven.

Dumpet hund i båt

Saken om den druknede hunden satte sinnene i kok over hele landet i sommer.

Foto: Birgitte Winge Hansen

Statsadvokatene er ferdig med sine undersøkelser, og mener den 28 år gamle mannen avlivet hunden på en måte som ifølge tiltalen «medførte unødvendig dødsangst samt store og smertefulle påkjenninger for hunden både forut for og ved dødstidspunktet.»

Les mer om Hundedrapet i Moss

Senket med sementblokk

Det var i slutten av juli 2014 at hunden ble oppdaget i vannet under Krapfossbrua, festet til en sementblokk. Obduksjonsrapporten viste at hunden døde av drukning. Obduksjonsrapporten ga ifølge politiet svar som stemte med det mannen hadde sagt i avhør. Han innrømte et par dager etter at saken ble omtalt i media å ha bundet hunden fast til sementblokken den 17. juli.

Sterke reaksjoner

Sjokk og sinne preget reaksjonene både i befolkningen og blant samfunnstopper. Kravet om et eget dyrepoliti ble sterkere, blant annet etter at stortingsrepresentant Ulf Leirstein tok til orde for dette. Dyrevernsorganisasjonen NOAH tok til orde for strengere strafferammer for overgrep mot dyr.

Navngitte personer ble også hengt ut som overgripere mot dyr på en Facebook-side.

To grove tiltalepunkter

Mannen er nå tiltalt for brudd på to paragrafer i Dyrevelferdsloven – for grov vold mot dyr, og for å ha avlivet et dyr på en måte som ikke er dyrevelferdsmessig forsvarlig.

Den tiltalte kan bli idømt fengselsstraff for opp til tre år. Saken skal gå i Moss tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hentet av ambulanse etter ulykke

    En mopedfører er hentet av ambulanse etter en trafikkulykke i Stasjonsbyen i Skjeberg. Ulykken har skjedd rett ved idrettsbanen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Ulykken skal ha vært mellom en bil og en moped. Politi, brannvesen og ambulanse er på stedet.

  • Trafikkulykke i Skjeberg

    Nødetatene er på vei til en trafikkulykke mellom en bil og en MC i Skjeberg.