NRK Meny
Normal

Tilstod plagsom oppførsel

En mann i midten av 20-årene har tilstått at han har vært plagsom overfor sju kvinner i Fredrikstad sentrum de siste ukene.

Ivar Prestbakken

Krimsjef Ivar Prestbakken kan fortelle at en mann har tilstått ufin oppførsel mot sju kvinner i Fredrikstad.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

I løpet av perioden fra 20. mai til midten av forrige uke fikk politiet i Fredrikstad til sammen sju anmeldelser fra kvinner som har opplevd plagsom oppførsel fra en mann.

Spor ledet fram

– Vi hadde en del spor å gå etter, både tekniske og taktiske spor. De ledet oss fram til denne mannen, forteller krimsjef Ivar Prestbakken ved politiet i Fredrikstad.

Da mannen ble konfrontert med anmeldelsene, tilstod at det var han som stod bak samtlige sju forhold.

Ikke siktet ennå

– Det er snakk om det som betegnes skremmende, plagsom og hensynsløs adferd, sier Prestbakken.

Det er foreløpig ikke tatt ut noen siktelse mot mannen, og Prestbakken vil ikke forskuttere hva denne siktelsen vil gå på. Det er foreløpig tidlig i etterforskningen. Det er foreløpig ikke aktuelt å fremstille mannen med begjæring om varetektsfengsling.

Mannen knyttes ikke til lignende saker fra tidligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.