NRK Meny
Normal

Tilsto å ha druknet hund – nå starter rettssaken

Hundeeieren er tiltalt for å ha bundet hunden fast til et betongrør før han kastet den i vannet ved Krapfossbrua i Moss.

Dumpet hund i båt

DRUKNET: Hunden Lucas ble hentet opp i en båt da han ble funnet. Foran hunden står sementrøret den var festet til. Onsdag starter rettssaken mot eieren.

Foto: Birgitte Winge Hansen

Det var i juli i fjor at forbipasserende fant hunden Lucas druknet i vannet under Krapfossbrua i Moss.

Krapfossbrua

KRAPFOSSBRUA: Hunden Lucas ble funnet i vannet under Krapfossbrua.

Foto: Magnus Brenna-Lund

Senere tilsto eieren å ha bundet fast hunden til et betongrør før han kastet den i vannet.

– Hunden var helt rolig hele tiden. Etterpå gråt jeg hele natten, og det var mange tanker som kom til meg. Jeg angrer på det jeg har gjort. Hvis jeg skulle stått i den samme situasjonen igjen, ville jeg benyttet dyrlege, sa han til NRK i juli.

Videre fortalte han at han valgte å avlive hunden fordi den ikke hadde det bra. At den klynket og pep veldig mye, og hadde det vondt.

– Store og smertefulle påkjenninger

Torsdag starter rettssaken mot mannen i Moss tingrett, der han står tiltalt for grove brudd på dyrevelferdsloven.

Ifølge tiltalen medførte drukningen unødvendig dødsangst samt store og smertefulle påkjenninger for hunden både før og ved dødstidspunktet. Mannen risikerer en fengselsstraff på inntil tre år.

Ifølge Dyrevernalliansen er det svært uvanlig at det blir tatt ut en så streng tiltale i saker som gjelder mishandling av enkeltdyr.

Mottok hatmeldinger

Blomster Krapfoss bru

BLOMSTER: Drukningen skapte reaksjoner. Ved Krapfossbrua ble det satt blomster for å minnes hunden.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Heidi Kjørvik var en av dem som fikk hunden opp i en båt da den ble funnet. Ifølge henne så ut som om hunden hadde kjempet for livet.

– Det var et forferdelig syn. Vi hjalp til med å få den blodige hunden på land, sa hun.

Funnet av den døde hunden skapte sterke reaksjoner.

Blant annet ble det opprettet en gruppe på Facebook som identifiserte mannen og samboeren som de skyldige.

Mannen fortalte også til NRK at han hadde mottatt en rekke hatefulle meldinger, både på Facebook og via telefon.

Det er satt av to dager til saken i Moss tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Pågrepet på brannsted

    En mann ble pågrepet av politiet ved bygården som brant på Mysen i natt, skriver Smaalenenes Avis. Åtte personer som bodde i gården, måtte evakueres, men ingen ble alvorlig skadd.
    Politiet skal undersøke om mannen har noe med brannen å gjøre, men ønsker ikke å gi flere opplysninger før senere i formiddag.

  • Kemner mener oppsigelsen er ulovlig

    Kemner i Halden, Berit Stangeland mener oppsigelsen av henne er både usaklig og ulovlig. Overfor NRK ønsker hun foreløpig ikke å utdype hvorfor, men har engasjert advokat.
    I slutten av juni sendte Halden kommune oppsigelse av Stangeland, men overfor Halden Arbeiderblad ønsket de ikke å kommentere saken. For et halvt år siden sendte ansatte et varsel om kemneren hvor de blant annet hevdet at kommune har blitt et fristed for svart arbeid. Til NRK sier Stangeland at hun har en velfungerende kontrollavdeling med dyktige kontrollører.