NRK Meny
Normal

Mener fylket begår tillitsbrudd om fylkesveioppgradering

Oppgradering av fylkesveien mellom Hobøl og Moss kan starte neste år, foreslår fylkesrådmannen.

– Feil prioritering mener Skiptvets ordfører.

Ordfører Svein Olav Agnalt i Skiptvet

Ordfører Svein Olav Agnalt fnyser av fylkesmannens forslag om å utbedre fylkesvei 120 mellom Moss og Hobøl foran fv. 114/115.

Foto: Thomas Berger / NRK

Hogst og grøfting fra Rød i Våler til Skjelfoss i Hobøl kan starte neste år hvis politikerne følger fylkesrådmannens forslag.

Skiptvets ordfører Svein Olav Agnalt vil starte planlegging av oppgradering av både fylkesvei 120 fra Moss til Hobøl og fylkesvei 114/115 fra Sarpsborg via Skiptvet til Askim, men det er kun for fv. 120 det ligger et konkret forslag på fylkespolitikernes bord.

Det vil ikke Agnalt akseptere.

Avtalebrudd, mener Agnalt

-Det foreligger en forpliktelse, spesielt fra Ap, SV og KrF. Da man sa at man skulle ha en fylkesscene i Fredrikstad så var fylkesvei 114/115 en del av en avtale. Det regner jeg med at det politiske flertallet følger opp, det er et spørsmål om tillit.

Men Statens vegvesen og administrasjonen i Østfold fylkeskommune har bare en konkret anbefaling for fylkesvei 120. Begrunnelsen er blant annet at strekningen er forholdsvis trafikkert med 4500 kjøretøy i døgnet.

– Det er ikke dét det dreier seg om. Vi har sagt at det er et samferdselspolitisk prosjekt og et slikt prosjekt tar ikke bare utgangspunkt i den trafikken som er i dag. Vi ønsker at fylkesvei 114/ 115 skal bli en ny tverrforbindelse og da må veien rustes opp, mener Agnalt.

Ønsker ikke en splittende debatt

Hobøls ordfører Håvar Wennevold Osflaten er glad for forslaget om å begynne med utbedringer på veien mellom Moss og Hobøl først, fordi her er trafikken størst.

Ordfører i Hobøl, Håvard Wennevold Osflaten

Hobøl-ordfører Håvard Wennevold Osflaten er glad for at de havner foran i køen, men ønsker ikke at det nå blir en debatt som sår splid om tverrforbindelsene i fylket.

Foto: Anne Ognedal

Men han er opptatt av at fylket ikke må få en debatt om tverrforbindelser som splitter.

– Det tror jeg ingen er tjent med. Vi må spille på lag og starte på noen strekninger. Så får vi planlegge langsiktig for andre. Men det hører med til historien at vi ordførerne langs fylkesvei 120 er opptatt av å få hevet denne veien til riksvei for å unngå kampen mellom tverrforbindelsene i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: