NRK Meny
Normal

Tilbyr kriseløsning for togpendlere

Ordfører ordner kontorfelleskap til streikefaste pendlere. Tilbyr bord, internett og toaletter.

Buss for tog

Mandag er det ventet kaos.

Foto: Tipser

Mandag er det ventet kaos når tusenvis av togpendlere ikke kommer seg på jobb. Togstreiken ble trappet opp lørdag og det rammer reisende på Østfoldbanen svært hardt.

Etter flere henvendelser fra pendlere tok derfor ordfører i Askim, Thor Hals (H) affære. Nå har han ordnet et midlertidig kontorfellesskap for streikefaste pendlere.

Thor Hals, ordfører i Askim

Ordfører i Askim Thor Hals får mye skryt fra innbyggerne for kontorløsning.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Jeg tok kontakt med noen gårdeiere og fikk napp. Pendlerne kan komme fra 8 -16 og få bord og stol og internettilgang.

Felles hjemmekontor kan være en hyggelig løsning mener ordføreren i Askim.

Eidsberg kommune har også ordnet gratis kontorplasser til streikerammede som vil jobbe i fellesskap med andre i Mysen.

Mange fortvilte pendlere

Det er Norsk Lokomotivmannsforbund som nå trapper opp streiken. De streiker for at det fortsatt skal være en nasjonal standard på lokomotivførerutdanningen i Norge.

Som følge av streiken er nå alle lokaltog på Østfoldbanen innstilt. Kun noen regiontog går på vestre linje. På Østre linje er alle tog innstilt.

Pendlere fra Indre Østfold må derfor finne seg alternativ transport eller bli hjemme når arbeidet kaller til mandag. Det gir mange fortvilede pendlere, bekrefter ordføreren i Askim.

– Det er mange som lurer på hva de skal gjøre på mandag hvis det ikke går tog. Mange har basert seg på at toget går og har ikke alternativer.

Ordføreren liker dårlig konsekvensen for pendlerne i Indre Østfold.

– Jeg synes det er tragisk at vi kommer i en slik situasjon. Østre linje er blodlinja til de store arbeidsmarkedene våre. Og det vil ramme veldig mange.

Ikke streikebryteri

Et midlertidig kontorfelleskap oppfattes ikke som streikebryteri, forteller Forbundsleder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund.

Til NRK Østfold sier han at streiken er rettet mot NSB - ikke mot reisende som ikke kommer seg på jobb.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gleder seg til Europacup

    Fredrikstad Ballklubb gleder seg til å spille Europacup. FBK fikk tilbud om å spille i Europa for kort tid siden og klbben har takket ja. Klarer man å kvalifisere seg til noe sånt så er det klart vi vil spille, sier trener Christer Karlsson. -Dette blir stort sier han.

  • Ulykke på E6

    Nødetatene er på vei til et trafikkuhell mellom kryss 11 Jonsten i Råde og kryss 12 Halmstad i Rygge på E6, sydgående retning. Redusert fremkommelighet.