NRK Meny
Normal

Tilbake til tre ferger

Statens Vegvesen sier nå at det ikke er umiddelbare planer om å fortsette med fire ferger over fjorden mellom Moss og Horten.

Bastøfergen

Mye tyder på at ikke blir fire ferger i sambandet mellom Moss og Horten igjen før neste sommer.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det kan bety at det ikke blir fire ferger i sambandet mellom Moss og Horten igjen før neste sommer.

Denne sommeren har strekningen mellom Moss og Horten for første gang blitt trafikkert av fire ferger. MF Stavanger har gått på strekningen sammen med de tre store Bastøfergene.

– Tidligst neste sommer

Det var Statens Vegvesen som forlangte at fergeselskapet Bastø Fosen satte inn en fjerde ferge for å ta unna sommertrafikken.

Årsaken er den varige trafikkøkningen på Norges største fergesamband.

– Det er ingen tvil om at det er behov for fire ferger på strekningen når trafikken topper seg, sier vegsjef i Østfold, Turid Stubø Johnsen.

Hun sier til NRK Østfold at man etter september vil gå inn i en periode med evaluering og forhandling med Bastø Fosen for å finne en mer permanent løsning for 2011.

LES OGSÅ:

Reagerer

Det liker Lastebilforbundet svært dårlig. De må ofte stå over både to og tre avganger, spesielt i Horten, så lenge det bare er tre ferger i sambandet.

Styremedlem i Lastebilforbundet, Jan Yngvar Tømmerholt, krever at fergen MF Stavanger, eller en tilsvarende ferge, må fortsette i sambandet etter september.

– Det vil vi stå hardt på. Det koster oss 6-700 kroner timen å vente på å komme med fergene, og vi får problemer med kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Samtidig vil det være slik at en av de tre fergene i blant må på service eller reparasjon. Da går det plutselig bare to ferger, og vi får lange venteperioder, konkluderer Tømmerholt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fare for alvorlig vårflom

    Det er opp mot 60 prosents sannsynlighet for at det blir en alvorlig vårflom i de store elvene på Østlandet. Det melder Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE. Ifølge vårflomanalysen er Glomma en av elvene som er utsatt.

    Solbergfoss vann
    Foto: Birger Kjølberg / NRK
  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.