NRK Meny
Normal

Tilbake til hverdagen for «Moi»

Fotball-Norges nyeste stjerneskudd Mohamed Elyounoussi var i dag tilbake på skolebenken.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi var i dag tilbake på skolebenken sammen med kameratene på St. Olav.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Den unge angrepsspilleren stjal overskriftene etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm søndag ettermiddag.

I dag var det en svært ydmyk «Moi» som var tilbake på skolebenken på St. Olav videregående skole i Sarpsborg.

– Det er greit å kunne tenke på noe enn fotball hele tiden. Jeg har jo et liv å tenke på etter fotballen også, så det er fint å kombinere fotballen med skolen, sier han.

Er veldig fornøyd i Sarpsborg

Etter den gode starten mot Lillestrøm ville nær sagt alle norske medier ha en bit av yngstemann Elyounoussi. Men Mohamed har fremdeles beina godt plantet på jorda. Det er tross alt fotballen som er viktigst.

– Jeg fokuserer mest på det som skjer på banen, både i trening og i kamp, så får vi ta det med pressen etter kampene, smiler han.

Hvilke mål har du med fotballen?

– Jeg har en guttedrøm som alle andre, og det er å spille i utlandet. Men akkurat nå er jeg fornøyd med å være i Sarpsborg og utvikle meg mest mulig som spiller. Jeg trives veldig godt her. Akkurat nå tenker jeg bare på å gjøre mitt beste, sånn at vi som lag kan nå målet om å holde oss i eliteserien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mohamed Elyounoussi

Elyounoussi fikk en god start på sesongen med to scoringer borte mot Lillestrøm.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Kan bli mye bedre

I hjembyen har «Moi» Elyounoussi allerede rukket å bli en av de største lokale heltene. Med ni scoringer i fjorårets 1. divisjon ble sangen «det er bare én Elyounoussi» nærmest et fast innslag på Sarpsborg stadion i fjor.

Men unggutten hadde trolig ikke spilt fotball på landets høyeste nivå hvis det ikke hadde vært for fetter Tarik Elyounoussi.

– Tarik er som en bror for meg, og jeg ser opp til ham. Han er et forbilde. Fotballen betyr mye for meg. Jeg ble dratt med av Tarik da han spilte fotball i gatene i Marokko. Jeg var en ivrig gutt med mye energi som jeg måtte bruke med noe, så da ble det fotball med Tarik, smiler han.

Med Elyounoussi som etternavn er det også naturlig at han blir sammenlignet med Tarik. Men kan han bli bedre enn fetteren? Vi lar tredjemann avgjøre; Tariks lillebror, og Fredrikstad-spiller, Ridouan er klar i sitt svar.

– Han har potensialet til å bli det. Mye bedre faktisk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55