NRK Meny
Normal

Til sengs med Sarpsborg?

Bør Fredrikstad og Sarpsborg bli én kommune? Følg folkemøtet på Litteraturhuset!

Folkemøte fra Litteraturhuset Fredrikstad.
Er det på tide å slå sammen Fredrikstad og Sarpsborg kommune til én slagkraftig gigantkommune? Eller er vi bedre og lykkeligere hver for oss – som konkurrenter?

Annet enn på kartet, og i folks oppfatninger, er det vanskelig å finne et skarpt skille mellom de to bykommunene i nedre Glomma. Det har kommet klare signaler fra regjeringen om at landets kommuner skal utrede sammenslåinger.

  • Mer om kommunereformen:

Kommunesammenslåing

Med det som bakteppe skal ledere i lokal politikk og næringsliv debattere en fusjon av Fredrikstad og Sarpsborg i kveld. Det skjer på Litteraturhuset i Fredrikstad, og du kan se hele debatten live på NRK Østfold.

Kommunesammenslåinger er ikke nytt i Østfold heller, i 1990 Ble Tune, Varteig og Skjeberg innlemmet i et nytt stor-Sarpsborg. I 1994 var det Fredrikstads tur til å assimilere sine naboer Borge, Kråkerøy, Onsøy og Rolvsøy.

  • Slik presenterte NRK saken da:
Slik pomtalte NRK kommunesammenslåingen mellom Fredrikstad, Rolvsøy, Onsøy, Kråkerøy og borge kommuner i 1994.

Slik presenterer Litteraturhuset kveldens folkemøte:

Er det på tide å slå sammen Fredrikstad og Sarpsborg kommune til én slagkraftig gigantkommune? Eller er vi bedre og lykkeligere hver for oss – som konkurrenter? Vi tar debatten i dette folkemøtet. Kom og si din mening!

Debatten ledes av NRK Østfolds Lotte Olsen, og i panelet sitter Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård, Hvalers ordfører Eivind Norman Borge samt Fredrikstad Senterpartis leder Hans Ek. Fra næringslivet deltar Trond Delbekk, som er styreleder i Fredrikstad næringsforening (og bosatt i Sarpsborg), og Marit Bjørnland, som leder iSarpsborg, et samlepunkt for byutvikling.

Alle andre er selvsagt også invitert, om du er politiker, gründer, lokalpatriot eller interessert på annet vis. Vi satser på høy temperatur og sterke meninger.

Folkemøtene på Litteraturhuset Fredrikstad er et samarbeid med Demokraten, Fredriksstad Blad, Institutt for Journalistikk, NRK Østfold og Litteraturhuset Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: