NRK Meny
Normal

Til Finland fra Rygge

Ryanair starter opp en ny flyrute til den finske innlandsbyen Tampere.

Ryanair
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det kom frem på en pressekonferanse i Oslo i formiddag. Det blir fire avganger i uken til den finske byen fra og med 31.oktober.

I tillegg styrker altså Ryanair tilbudet til Londonflyplassen Gatwick, og øker fra sju til ti avganger ukentlig fra Rygge. Økningen er besluttet allerede før ruta er satt i trafikk, noe som skjer fra starten av november. Bakgrunnen er det sterke salget av billetter på denne kommende ruta.

Mummi og industri

Tampere (Tammerfors) er Finlands nest største industriby, med drøyt 200 000 innbyggere. Den ligger i innlandet, sør i Finland (se kart). Byen er også kjent som et av Finlands viktigste turistsentra. Her ligger blant annet Mummidalen, et museum over Tove Janssons figurer i bøkene om Mummifamilien.

– Tampere er veldig sentralt i Finland. Med tanke på at det også er mye næringsliv i Norge generelt og Østfold spesielt med virksomhet i Finland, synes jeg denne ruta er spesielt spennende, sier flyplass-sjef Pål Tandberg ved Moss lufthavn Rygge.

London størst

Tidligere torsdag ble det klart at Ryanair øker antallet avganger fra Moss lufthavn Rygge fra sju til ti i uka når en annen ny rute til Gatwick, syd for London, starter opp i november.

London er det desidert største reisemålet for de som reiser fra Moss lufthavn Rygge.

Totalt vil Ryanair fly fra Rygge til London 24 ganger i uka fra november. Det vil si fire avganger om dagen på det meste. Fra før har det irske selskapet to daglige avganger mellom Rygge og Stansted, noen mil nord for London.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.