NRK Meny
Normal

Til angrep på politifolk

Flere personer er pågrepet og anmeldt etter episoder med angrep på politiet natt til søndag.

Politi

ANGREP PÅ POLITIET. Politiet har måttet arrestere flere i helgen, som har gått fysisk til angrep på tjenestemennene. I flere tilfeller blir det opprettet straffesaker.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Både politiet i Follo og Østfold har i helgen hatt berusede og kranglete folk å gjøre, som har gått til angrep på politifolk i tjeneste.

Den første av episodene natt til søndag i Indre Østfpoold med vold mot politiet, oppstod i Askim rundt klokka 0240.

En politipatrulje pågrep en mann på 20 år fra Eidsberg, som i beruset tilstand hadde vansker med å oppføre seg.

Han forulempet folk og politiet, og etterkom ikke pålegg som ble gitt fra tjenestemennene på stedet.

Under transport inn til arrest spyttet han dessuten flere ganger på politifolkene, og det ble opprettet sak mot ham for vold mot offentlig tjenestemann opprettet.

Slo politikvinne

Fem minutter etter hendelsen med eidsbergingen oppstod en ny situasjon i Askim sentrum, og en politipatrulje måtte pågripe en beruset kvinne i 20-årene, som slo en politikvinne i ryggen.

Patruljen gikk i mellom i et håndgemeng mellom flere personer, og fjernet den antatt mest aggressive, og i den fasen ble politikvinnen slått.

Gjerningskvinnen ble pågrepet, og satt i arrest.

Sak med vold mot offentlig tjenestemann blir opprettet.

Forulempet tjenestemann

Ikke mange minuttene etter de to første Askim-hendelsene, ble en mann i 30-årene fra Askim anmeldt for ikke å etterkomme politiets pålegg om å forlate sentrum av Askim.

Mannen bidro også til å hindre politiets arbeide, og oppga dessuten feil personalia.

I Fredrikstad ble en mann pågrepet og anmeldt for ordensforstyrrelse rett etter klokka 0140, og 25-åringen er også anmeldt for å ha forulempet offentlig tjenestemann.

Han ble satt i drukkenskapsarrest.

Også en mann på 30 år i Halden ble anmeldt for forulempning av offentlig tjenestemann, og innsatt i drukkenskapsarrest, etter en hendelse klokka 0349 i Halden.

Politiet melder også om flere andre tilfeller av trusler mot og sjikanering av tjenestemenn på jobb i nattetimene til søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

  • Sarpsborg 08 vant mot Strømmen

    Det ble en 3-1 seier til Sarpsborg 08 over Strømmen i en treningskamp på Sarpsborg stadion fredag ettermiddag. Danske Ronnie Schwartz scoret to mål, mens Kristoffer Larsen scoret sarpingenes tredje. Schwartz hadde muligheten til å sikre et hattrick, men skjøt over mål på en straffe.