NRK Meny
Normal

Til 'stenkakenes' pris

Halvor og Dagfinn har pratet 78-plater på lokalradioen i seks år.

Nå til noe skikkelig gammelt. I dag er det mange som ikke vet hva en stenkake er. Men en gang i måneden blir du servert slike kaker fra lokalradioen Radio Øst. Vi snakker om gamle 78 plater...

- Hvis det blir FOR mye knirk, blir det håpløst. Men lite granne!

Plateprater Halvor Reiersen skal snart på lufta. En gang i måneden går det i gamle grammofonplater, såkalte stenkaker. Knitrelyden er en del av sjarmen, sier mange.

78-plater Dagfinn og Halvor i studio

En gang i måneden sender Radio Øst i Råde en times stenkake-show med Dagfinn Johnsen (tv) og Halvor Reiersen.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Dagfinn og Halvors radioprogram har vær igang i snart 6 år. Det er Halvor som eier platesamlingen og det er han som prater mest. Men det er DagfinnJohnsen som er programlederen.

- Han er så stille og rolig, atte. Det er verre med meg, sier Halvor.

Liker dem bedre nå

Halvor syntes forøvrig at den gang han var ung, så var stenkakene og musikken på dem noe ordentlig ræl. Men tidene har endret seg.

- I ungdommen så hørte vi på Book-Jensen, og vi hørte Engerdal og Stordahl, og vi syntes det var pyton. Men etterhvert når vi børster støv av de gamle platene, har de blitt gull verdt.

Programmet Halvors Stenskiver surrer og går en time, og lytterne får servert gamle helter, som Bing Crosby og vår egen Jens Book-Jensen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elger ved E18

    To vandrende elger har ført til at E18 ved Homstvetkrysset er stengt i en kort periode, mens politiet prøver å få kontroll på dyrene.

  • Østfold med i vindkraftutredning

    Store deler av Østfold er med i vurderingen for å finne Norges best egnede områder for vindkraftutbygging. Områdene mellom E6 og E18 og mellom Hobøl og svenskegrensen skal analyseres videre sammen med 43 andre områder i landet.

    Vindmølle i Høg-Jæren vindpark
    Foto: Anders Molland / NRK