Tigern er hjemme igjen

Merete Pedersen og familien på Hvaler har fått gode nyheter fra dyrlegen: Tigern ser ut til å få beholde øyet.

Tigern hjemme igjen
Foto: Privat/Merete Pedersen

– Vår øyespesialist har sjekket øyet vi var redd for at han kom til å miste. Foreløpig ser det fint ut. Vi har kommet frem til at ingen av kulene blir fjernet fordi det kan gjøre mer skade enn godt. Det er beskjeden fra veterinærene, på Fredrikstad Dyrehospitals Facebook-side .

– Det er kjempeflott. Det er jeg veldig glad for, sier Merete Pedersen.

Katten Tigern

Kula som satt bak Tigerns høyre øye kunne ført til at øyet måtte fjernes, men dyrlegene tror ikke det må til.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Nå skal Tigern være innekatt til han kommer til hektene.

– Jeg er litt redd for å slippe han ut. Så nå har vi kjøpt tissekasser. Jeg kan jo ikke holde han inne hvis han absolutt vil ut. Men jeg kjenner jo at jeg er litt redd for å slippe han ut.

– Akkurat nå er han ikke interessert i å gå ut, heller.

Går framover

Tigern er selvfølgelig fremdeles preget av skuddene i hodet. Det ser familien på hvordan han beveger seg, hvordan han går. Han løfter ikke halen ordentlig. Men det er for tidlig å si om dette går over eller ikke.

– Det går jo framover, håper vi. Det virker som han selv er litt lettet, og ungene er jo selvfølgelig veldig glade for å få ham hjem. Nå er det masse kos.

– Han er ganske redusert og sliten, men han maler, så det er et godt tegn.

Mer om mishandlingen av Tigern:

Tigern skutt fem ganger i hodet

Katten Tigern på CT
Foto: Runde Fredriksen / NRK

Overveldet av støtte

Samtidig kan ikke Merete få takket nok for den responsen familien har fått fra naboer, venner og på sosiale medier etter at Tigerns mareritthelg ble kjent. Familien har fått mange støttemeldinger på Facebook og over telefon. Pedersen sier hun ikke er vant til å få slik oppmerksomhet, men det er veldig positivt.

– Alle rundt her har reagert med sjokk og vantro. De syns det er helt forferdelig. Fått mange støttemeldinger på Face og telefon. Det er mange som føler sinne og har vært oppriktig lei seg på våre vegne. De håper at den eller de som gjorde dette ikke gjør det igjen.

Ingenting nytt om de ansvarlige

Så langt er det ikke noe nytt å fortelle om hvem det er som er ansvarlige for mishandlingen av katten. Dyrevernalliansen har utlovet dusør for opplysninger som kan føre til at den eller de skyldige blir funnet, men så langt har ikke Merete hørt om dette har ført til nye opplysninger i saken. Politiet har familien heller ikke hørt noe fra.

– Jeg er litt skuffet over at de ikke har tatt kontakt, sier Merete Pedersen.

– Jeg håper de tar saken såpass alvorlig at de vil etterforske.