NRK Meny
Normal

Tidligere eliteseriespiller klar for Moss

2. divisjonsklubben Moss har forsterket stallen med nok en spiller med erfaring fra landets høyeste divisjon.

Kristian Flittie Onstad

Kristian Flittie Onstad (t.h) er klar for Moss. Her i en duell med Daniel Jensen i en treningskamp mellom Esbjerg og Werder Bremen.

Foto: Sonny Munk Carlsen / AFP

Klubben ble søndag ettermiddag enige med midtstopperen Kristian Flittie Onstad.

Onstad spilte i fjor samtlige kamper i 1. divisjon for Mjøndalen, og har tidligere spilt for Brann, Lyn og Stabæk. I tillegg spilte han nærmere 70 kamper for den danske klubben Esbjerg i perioden 2006–2010.

– Kristian blir en viktig tilvekst for oss. Han bringer med seg rutine og lederegenskaper på banen. Samtidig er det en spiller som Arne (Erlandsen) kjenner veldig godt fra tidligere, og vi vet hva vi får, sier sportslig leder Fredrik Scheinert til mossfk.no.

– Leder for de yngre

Berat Jusufi, Sarpsborg 08

Berat Jusufi signerte for Moss tidligere i desember.

Foto: Espen Torgersen / NRK

29-åringen har vært innom 7 klubber de siste fire årene, og er foreløpig også en midlertidig løsning for MFK.

Onstad har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut den kommende sesongen.

– Kristian er en tøff spiller med bra fysikk, og forhåpentligvis vil han være en inspirasjon og en lederskikkelse for de yngre spillerne på laget, sier Scheinert.

Flittie Onstad er den tredje spilleren Moss har hentet i vinter med erfaring fra eliteserien.

Har hentet flere nye

Tidligere denne måneden signerte de også kontrakter med backene Alvaro Baigorri og Berat Jusufi. Begge de to kom fra Sarpsborg 08.

I tillegg har klubben forsterket laget med tidligere Vålerenga- og Sarpsborg 08-keeper Frode Larsen, og fornyet kontraktene med Emmanuel Amarh, Fabian Stensrud og Markus Grønstad.

Søndag ble det også klart at Halvard Lien Simonsen forlater klubben til fordel for divisjonskollega Follo.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box