NRK Meny
Normal

Tidenes beste påske for Nordby

Kjøpesenteret på grensa til Norge har aldri opplevd en bedre påske enn i år.

Grensehandel

Rekordmange kunder tok turen til Nordby Shoppingcenter i påsken.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det har absolutt vært en god påske for oss. Vi har satt nye rekorder og er kjempefornøyde, sier senterleder Ståle Løvheim til NRK.no.

I fjor opplevde kjøpesenteret en tilbakegang i både antall besøkende og omsetning. Men denne påsken har pilen pekt rett opp.

Flere rekorder

Totalt 334.000 personer, flesteparten nordmenn, besøkte senteret fra fredag 11. april til 2. påskedag. Det er 25.000 flere enn i samme periode i fjor.

– I de dagene hadde vi en omsetning på 203 millioner, mot 178 millioner i fjor, sier Løvheim.

I påskeuka, mandag til søndag i uke 16, hadde senteret 225.000 besøkende og en omsetning på 133 millioner kroner.

– I tilsvarende periode i fjor hadde vi besøk av 212.000 kunder, og en omsetning på 120 millioner.

De første dagene er best

Handelsorganisasjonen Virke spådde at påskehandelen i Sverige i år ville være tre ganger så høy som i en gjennomsnittlig uke.

Ståle Løvheim

Senterleder Ståle Løvheim ved Nordby Shoppingcenter.

Foto: Tonje Grimstad/NRK

Leder i Virke, Thomas Angel, sa forrige uke til Aftenposten at han trodde den sene påsken ville føre til at mange nordmenn ville bli hjemme i stedet for å reise på fjellet, og at mange da ville ta en dagstur over grensen for å handle.

Og senterleder Ståle Løvheim peker på nettopp den sene påsken som en av hovedgrunnene til at både omsetningen og antallet kunder har økt i år.

Han nevner også det varierende været i starten av uka.

– Det å drive et senter er veldig væravhengig, og starten påska kontra fredag, lørdag og søndag var to helt forskjellige verdener. Men slik er det hver eneste påske, de tre første dagene er alltid de beste, sier han.

Tall-ansvarlig vant på V75

Hos Töcksfors Shoppingcenter drøyt ni mil nord for Svinesund har de også hatt en god påske.

– Vi hadde 70.000 innom fra fredag til søndag, mot 82.000 i fjor. Men i fjor hadde vi en nyåpning av senteret og annonserte en god del mer enn vi har gjort i år, sier senterleder Lars Erik Erøy.

Lars Erik Erøy

Senterleder Lars Erik Erøy ved Töcksfors er godt fornøyd med årets påskehandel.

Foto: Christopher Oulie / NRK

Spesielt skjærtorsdag var en god dag for kjøpesenteret. 11.134 besøkende er ny rekord for senteret.

Når det gjelder omsetning hadde ikke Erøy full kontroll tirsdag formiddag. Hun som er ansvarlig for å skrive inn tallene hadde nemlig også en svært god påske.

– Hun vant en god del penger på V75 i helgen, så nå er hun og får overlevert sjekken, spiser kake og drikker champagne. Men jeg har sett litt på tallene og det ser veldig bra ut. Jeg har en magefølelse på at vi hadde en god påske, sier Erøy.

Tirsdag ettermiddag kom også tallene fra Töcksfors. De viste en omsetning på i overkant av 38 millioner svenske kroner fra fredag 11. april til og med søndag 20. april, og 25,8 millioner i uke 16.

– Det er ikke fullt så høye tall som Nordby, men fortsatt bra. Skjærtorsdag var «all-time high» både i omsatte kroner og besøk på en enkeltdag, så vi må si oss godt fornøyd med påsken, sier Erøy.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.