NRK Meny
Normal

Ti politispanere skal jakte på innbruddstyver

Østfold-politiet ansetter ti spanere i jakten på mobile vinningskriminelle.

Guttulsrød

Tom Erik Guttulsrød er leder for felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Selv om antall innbrudd er på vei ned i Østfold ser politiet at det er de mobile vinningskriminelle som i større grad står bak de innbruddene som gjøres.

Neste måned får politiet et eget Operativt etterforskningsavsnitt som kun skal jobbe mot organisert kriminalitet.

– Den store utfordringen er de som kommer fra andre land og kommer hit for å begå kriminalitet. De er ofte ute av distriktet før vi får tak i dem, forteller leder for felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt, Tom Erik Guttulsrød.

LES OGSÅ:

Jobber kun mot organisert vinningskrim

Det er prøveprosjektet Operasjon Villa som nå gjøres permanent. Guttulsrød sier det viktig med en egen gruppe for å bekjempe de kriminelle som krysser både fylkesgrenser og landegrenser.

Operativt etterforskningsavsnitt som nå etableres, skal kun jobbe mot organisert vinningskriminalitet. De som ansettes i stillingene skal ha spesialkompetanse innen spaning og de skal ha spesialkompetanse innen andre utradisjonelle etterforskningsmetoder.

– De skal jobbe operativt ute på veiene, sier Guttulsrød.

Han mener det er viktig med en egen gruppe for å bekjempe de kriminelle som krysser både fylkesgrenser og landegrenser.

– Det krever en litt annen etterforskningsmetodikk enn når det er lokale gjerningsmenn. Derfor må vi ligge i forkant og drive med god etterretning og gode analyser.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.