NRK Meny
Normal

Ti politispanere skal jakte på innbruddstyver

Østfold-politiet ansetter ti spanere i jakten på mobile vinningskriminelle.

Guttulsrød

Tom Erik Guttulsrød er leder for felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Selv om antall innbrudd er på vei ned i Østfold ser politiet at det er de mobile vinningskriminelle som i større grad står bak de innbruddene som gjøres.

Neste måned får politiet et eget Operativt etterforskningsavsnitt som kun skal jobbe mot organisert kriminalitet.

– Den store utfordringen er de som kommer fra andre land og kommer hit for å begå kriminalitet. De er ofte ute av distriktet før vi får tak i dem, forteller leder for felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt, Tom Erik Guttulsrød.

LES OGSÅ:

Jobber kun mot organisert vinningskrim

Det er prøveprosjektet Operasjon Villa som nå gjøres permanent. Guttulsrød sier det viktig med en egen gruppe for å bekjempe de kriminelle som krysser både fylkesgrenser og landegrenser.

Operativt etterforskningsavsnitt som nå etableres, skal kun jobbe mot organisert vinningskriminalitet. De som ansettes i stillingene skal ha spesialkompetanse innen spaning og de skal ha spesialkompetanse innen andre utradisjonelle etterforskningsmetoder.

– De skal jobbe operativt ute på veiene, sier Guttulsrød.

Han mener det er viktig med en egen gruppe for å bekjempe de kriminelle som krysser både fylkesgrenser og landegrenser.

– Det krever en litt annen etterforskningsmetodikk enn når det er lokale gjerningsmenn. Derfor må vi ligge i forkant og drive med god etterretning og gode analyser.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog begjæres trolig konkurs

    Styret i Norske Skogindustrier kommer trolig til å starte konkursbehandling, etter de varslede planene om å selge datterselskapet Norske Skog. Det melder E24. Aker ASA og Oceanwood varslet tidligere i dag at de sammen vil kjøpe Norske Skog AS. – Styret konstaterer at det nå er lite håp om at styrets forslag til gjeldsordning vil la seg gjøre. Som en konsekvens av det er det sannsynlig at Norske Skogindustrier starter konkursbehandling, skriver de i en børsmelding.

    Ved tømmerlageret til Norsk skog mates trestokkene videre inn i fabrikkanlegget
    Foto: NRK
  • Lovløse på moped og i bil

    Politiet i Fredrikstad har anmeldt en kvinne i 40-årene, for å ha kjørt moped uten førerkort i Lislebyveien. Litt tidligere ble en kvinnelig bilist i 30-årene anmeldt for å kjøre bil uten førerkort. Bilen skal avskiltes.