NRK Meny
Normal

Ti år med Facebook - så kom Moss kommune

For nøyaktig ti år siden ble nettstedet «The Facebook» lansert. I går åpnet omsider Moss kommune sin facebookside.

Moss kommune på Facebook

Mosseordfører Tage Pettersen åpnet Moss kommunes facebookside offisielt under gårsdagens bystyremøte.

Foto: Moss kommune

– Fordelen er at vi har hatt ti år hvor vi kunne lære av alle de andre, slik at vår side kan bli best mulig, sier mosseordfører Tage Pettersen (H) humoristisk.

– Nei, det har nok først og fremst handlet om ressurser på å følge opp en Facebook-side. Samtidig har vi vært veldig utålmodige og har sagt at vi måtte komme oss ut i sosiale medier, legger han til.

Moss ble med den siste bykommunen i Østfold som opprettet en konto på det sosiale nettstedet.

LES OGSÅ:

Sarpsborg best i landet

Sarpsborg på Facebook

Sarpsborg kommunes facebookside.

Foto: Skjermdump
Moss kommune på Facebook

Moss kommunes facebookside.

Foto: Skjermdump
Tage Pettersen

Tage Pettersen er ordfører i Moss.

Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

Det er med det stor kontrast byen Sarpsborg som ligger 3,5 mil unna. Sarpingene har vært på Facebook siden 2010 og ble nylig kåret til landets beste Facebook-kommune av KS.

– Det var absolutt på tide at Moss kom på Facebook, og vi har snakket sammen i forkant av lanseringen og vi deler gjerne vår erfaring med dem.

– Hvorfor er det så viktig for dere å være på sosiale medier?

– Det er viktig for oss å kommunisere digitalt med innbyggerne. Vi har fantastiske erfaringer med det. For det første tror vi at innbyggerne forventer å kunne snakke med kommunen sin digitalt. For vår del er det viktig å kunne se på innbyggerne som kunder og derfor snakke med dem, sier kommunikasjonsrådgiver i Sarpsborg, Morten Nilsen Morten Nilsen.

– Det er viktig for en kommune å være der innbyggerne er, spesielt da de yngste og de litt eldre er på Facebook, sier Tage Pettersen

LES OGSÅ:

– Fornuftig tidsbruk

Vi har fått rimelig mange følgere det siste døgnet – har et mål om å konkurrere med de beste byene etter hvert. Vi har ikke like store ressurser som Sarpsborg kommune har, men vi har ambisjoner om å nå flest mulig mossinger.

I Sarpsborg er det servicetorget og kommunikasjonsavdelingen som jobber aktivt opp mot Facebook.

– Det er vanskelig å sette et tall på hvor mye ressurser vi bruker på Facebook, men det er én del av en funksjon som har ansvar for å følge opp. Samtidig er det opp til de forskjellige kommunale avdelingene å følge opp henvendelser på de respektive fagområder, sier Tage Pettersen.

– Det kommer nok til å gå med en del tid, men samtidig er det fornuftig i motsetning til å bruke tiden til å svare på enkelthenvendelser om de samme tingene.

Facebook åpnet ikke for alle og enhver før 26. september 2006, men allerede to år senere passerer de 100 millioner brukere. I dag har nettsiden over 1,1 milliard månedlige brukere, ifølge Facebook selv.

I dag er 3 millioner nordmenn på Facebook, over halvparten av disse er innom daglig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK