NRK Meny
Normal

Tettere overvåking av MC-klubbene

Politiet i Fredrikstad varsler at de kommer til å følge ekstra nøye med på enkelte av MC-klubbene i byen.

Outlaws
Foto: Tobias S Martinsen / NRK

- Vi følger de etablerte miljøene tett hele tiden. Men slik situasjonen nå utvikler seg vil det medføre en oppgradering av arbeidet, sier politistasjonssjef Trond Torp i Fredrikstad til NRK Østfold.

Ifølge Fredrikstad Blad ble Outlaws Fredrikstad oppgradert fra prøveavdeling til fullverdig avdeling av den internasjonale MC-organisasjonen sist helg.

Det skjer bare to måneder etter at det ble opprettet en støttegruppe ved navn Loyalty, Brothers for life (BFL) for Bandidos her i byen, skriver avisen.

- Driver lyssky virksomhet

Politistasjonsjef Trond Torp legger ikke skjul på at det er en stor utfordring å følge med på MC-klubbene i Fredrikstad. 

- Miljøene er svært lukkede, så arbeidet krever mye ressurser. Derfor er vi nødt til å prioritere forebyggende arbeid, sier Torp til NRK Østfold. 

Politistasjonssjefen understreker at politiet har et klart og overordnet mål med arbeidet. 

- Vi har som mål å redusere antall kriminelle MC-klubber og rekrutteringen til disse, samt hindre etableringen av nye klubber. Årsakene er at dette er klubber vi vet driver lyssky virksomhet, sier Torp.

Bekymret ordfører

Ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen, forteller at både hun og administrasjonen er bekymret over situasjonen.

- Politiet mener det knytter veldig mye kriminalitet til disse klubbene. Vi vil nå ta kontakt med politiet for å høre om det er noe kommunen kan gjøre i forhold til den utviklingen vi ser. Vi vil bidra med de nødvendige ressurser, sier Andersen.  

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Enebolig totalskadd i Fredrikstad

    Det brøt ut brann i en enebolig på Torp i Fredrikstad natt til fredag. En 87 år gammel mann ble tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet til NTB. Flere nabohus ble evakuert, men beboerne har nå fått flytte hjem igjen.

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.