NRK Meny
Normal

Tett kontroll med trafikken til Rudskogen

Politiet er ikke veldig imponert etter at skiltene ble skrudd av 11 biler på riksvei 111 ved Rudskogen i Rakkestad i ettermiddag. Og kontrollene fortsetter utover kvelden.

Trafikk mot Gatebil på Rudskogen

Det var kø inn til Gatebil på Rudskogen i ettermiddag. Ikke alle kom så langt med skiltene i behold.

Foto: Petter Larsson / NRK

Årets Gatebilarrangement startet på Rudskogen i dag. Politiet, Statens vegvesen og Tollvesenet var på plass på riksveien, både nord og sør for innkjøringen til motorsenteret.

– Vi er tungt inne ved arrangementet på Rudskogen fram til og med søndag kveld, sier operasjonsleder Terje Marstad ved Østfold politidistrikt.

Nedslående kontrollresultat

Det ble gjennomført kontroller tidlig i ettermiddag. Etter en mannskapsbytte fortsatt kontrollene utover kvelden. Han er ikke veldig imponert over fasiten etter dagens første kontroll:

Terje Marstad, operasjonsleder

Operasjonsleder Terje Marstad er ikke veldig imponert etter ettermiddagens kontroll.

Foto: Tomas Berger / NRK

11 kjøretøyer ble avskiltet. To bilførere er anmeldt for kjøring i rus, den ene med lav promille. 12 førere fikk forenklede forelegg for ulovlig mobilbruk. 10 fikk gebyrer for manglende bilbeltebruk.

Fire av de 11 kjøretøyene som ble avskiltet hadde begjæring om avskilting fra Statens vegvesen. Det kan skyldes at kjøretøyet ikke har vært vist for teknisk kontroll, at det ikke er forsikret eller at årsavgift ikke er betalt. De sju andre ble avskiltet som en følge av tekniske mangler som ble avdekket på kontrollplassen.

– Dette er vi særdeles lite imponert over. Alle vet at politiet og Statens vegvesen følger nøye med ved disse arrangementene. Det har vi gjort i flere år. Når noen skal begynne å lære, skal ikke jeg ha sagt noe om, sier Marstad.

Han mener det sier litt om holdninger, at en del gir rett og slett blaffen.

Daglige kontroller ut uken

Marstad varsler at det blir kontroller i området rundt Rudskogen daglig fram til og med søndag, når arrangementet avsluttes.

Marstad sider det er viktig å tenke på at det tar tid før rusen er ute av kroppen. Når du tror du er edru, vent noen timer til før du kjører bil, er rådet hans.

– En siste oppfordring: Jeg ber alle, gjennom hele arrangementet, som i utgangspunktet er et flott arrangement, ta vare på hverandre. La oss slippe stygge saker som går på sedelighet, som går på krangel og slåssing. La oss være disse forholdene foruten i år, sier operasjonslederen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sparta vant, Stjernen tapte

  Resultat fra kveldens hockeyrunde:

  Vålerenga – Sparta 1–5

  Storhamar – Stjernen 5–2

  Sparta ligger nå på 4. plass på tabellen, mens Stjernen ligger på 8.

 • Sparta i tet, Stjernen ligger under

  Stillingen etter to perioder av kveldens kamper i ishockeyserien:

  Vålerenga – Sparta Sarpsborg 1–2

  Storhamar – Stjernen 3–1