Bratland: - Jeg har det helt forferdelig

Initiativtager til rosetoget i Oslo, Terje Bratland fra Fredrikstad, er drapstruet.

Rosetoget i Oslo

Fredrikstad-mannen Terje Bratland (bakerst) tok initiativet til rosetoget i Oslo. Her er han fotografert under markeringen på Rådhusplassen.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Det forteller Bratland til Fredriksstad Blad.

«SKYT, SKYT, SKYT»

Drapstrusselen fant sted på det sosiale nettstedet Facebook, der det ble lagt ut bilde av ham med teksten: «SKYT, SKYT, SKYT».

– Det er vemmelig. Jeg vet ikke hvilke hensikter denne mannen har. Det er mange gale mennesker der ute, sier Bratland til NRK.no.

– Redd

Den engasjerte Kråkerøy-mannen tok initiativ til rosetoget i Oslo som samlet 200.000 mennesker i hovedstaden mandagen etter terrorangrepene.

Se: Minnesiden for alle ofrene

– Selvfølgelig ble jeg redd. Jeg vet ikke hvem han er eller om han vet hvor jeg bor. Jeg vet ingenting, sier Bratland.

Har anmeldt forholdet

Trusselen på Facebook har gjort at han føler seg utrygg, og derfor har han anmeldt forholdet.

Politiadvokat Bergljot Skaarer ved Majorstua politistasjon bekrefter å ha mottatt anmeldelsen.

– Vi ser meget alvorlig på enhver drapstrussel, skriver Skaarer i en e-post til NRK.

– Saken vil bli etterforsket på vanlig måte som andre trusselsaker, herunder med tanke på å finne grem til avsenderen av trusselen, skiver hun.

– Folk blander saker

Terje Bratland er også mediekontakt for intiativtaker Joachim Blix Andreassen som vil selge minnearmbånd til inntekt for formål knyttet til angrepene.

Bratland sier til NRK.no at mange blander dette initiativet med rørleggerfirmaet som også selger slike armbånd. Saken fikk mye omtale i media tidligere denne uken, og høstet kritikk blant annet fra AUF.

– Det er selvfølgelig uenigheter på Facebook-siden til «Minnearmbånd» også. Man kan ikke styre hva folk mener, men folk kan vise litt mer dannet oppførsel på internett slik de gjør ellers i livet, sier han.