NRK Meny
Normal

Tenåringer innrømmer skole-hærverk

Tre ungdommer i begynnelsen av tenårene har innrømmet at de stod bak hærverket på Hurrød skole i Onsøy i helgen.

Hærverk på Hurrød skole

Det var omfattende hærverk på Hurrød skole i helgen.

Foto: Terje Lund Andersen / Hurrød skole

Det var et sørgelig syn som møtte elever og lærere på Hurrød skole mandag morgen.

– Formidable skader

Noen hadde knust et vindu og kommet seg inn på skolen. Flere klasserom var vandalisert. Et klasserom var fullstendig klinet ned med maling og lim.

Les mer: – Alt er fullstendig ødelagt

Rektor Henning Persson betegnet det som formidable skader.

– I et par av klassene har elevene hatt juleverksted og laget julegaver til foreldrene. Det er fullstendig ødelagt alt sammen, fortalte Persson.

Mandag kveld skulle elevene ha juleforestilling for foreldrene. Kulissene var fullstendig ødelagt av vandalistene.

Tre tenåringer tatt

Politiet i Fredrikstad har en forebyggende gruppe, og de har nær kontakt med ungdommen i distriktet.

– Denne gruppa arbeidet med saken, og fikk etterhvert en del opplysninger. Det ledet oss fram til tre ungdommer i begynnelsen av tenårene, og disse har etter hvert erkjent at de har ansvar for det som har skjedd, forteller kriminalsjef Ivar Prestbakken ved Fredrikstad politistasjon.

Prestbakken forteller at de i utgangspunktet ikke hadde så mange spor å gå etter, men at kontakten med ungdommen i distriktet ga dem noe å nøste i.

Nå vil politiet bringe saken videre til konfliktråd og barnevern, og sørge for en grundig gjennomgang av saken med ungdommene og dere foresatte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.