NRK Meny
Normal

Tenåringer i badeulykke i Fredrikstad

To tenåringsgutter ble hentet opp av at dykkere etter å ha ligget under vann i flere minutter ved tredje Bjørndalsdam i Fredrikstad lørdag kveld.

Badeulykke Fredrikstad

FØRSTEHJELP: Ambulansepersonell holdt på med livreddende førstehjelp i rundt en time på stedet.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Helikopter ved 3. Bjørndalsdam

Luftambulanse ved 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad der to tenåringer ble hentet opp av vannet lørdag kveld.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Drukningsulykke Fredrikstad

REDNINGSARBEID: Politiet fikk melding om ulykken ved 20.30-tiden. Alle nødetater var på plass rundt et kvarter senere.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK
Flere personer så det som hendte, og varslet nødetatene samtidig som flere personer forsøkte å dykke etter dem.

– Vitner på stedet ble oppmerksomme på at guttene forsvant under, og gjorde det de kunne for å redde dem. En politipatrulje kom til stedet, og hoppet i vannet, men man klarte ikke få dem opp før dykkere fra brannvesenet kom til stedet, sier innsatsleder Anders Strømsæther i Østfold politidistrikt til NRK.

Guttene skal ha ligget under vann i 15 minutter.

Sykehuset informerte pressen sent lørdag kveld om at tilstanden for den ene gutten er alvorlig, mens det for den andre er uavklart.

Får tilbud om krisehjelp

Politiet fikk melding om ulykken ved 20.30-tiden. Alle nødetater var på plass rundt et kvarter senere.

Det foregikk livreddende førstehjelp på stedet en lang stund. En time etter meldingen kom inn meldte politiet at tilstanden fortsatt var uavklart.

Litt før klokken 22 lørdag kveld opplyste politiet at guttene ble fraktet med luftambulanse til henholdsvis Ullevål sykehus og Rikshospitalet.

Personene som var tilstede da det skjedde, og flere som kom til for å hjelpe, får nå tilbud om krisehjelp fra kommunen.

– De pårørende og vitner til hendelsen får hjelp og samtaler med kommunens kriseteam ved legevakten i Fredrikstad. Alle venner og alle som kjenner dem blir berørt av dette, og vi skal se ut over natten hvordan vi kan bistå med å gi støtte, sier Strømsæther.

Innsatsleder Anders Strømsæther i Østfold politidistrikt sier guttene har ligget under vann en del minutter før de ble hentet opp av dykkere fra Fredrikstad brannvesen.

NETT-TV: Innsatsleder Anders Strømsæther i Østfold politidistrikt sier guttene har ligget under vann en del minutter før de ble hentet opp av dykkere fra Fredrikstad brannvesen.

Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE DET: 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad der drukningsulykken skjedde lørdag kveld.

To tenåringsgutter er tatt med av luftambulanse etter at de ble hentet opp av et vann i Fredrikstad lørdag kveld.

NETT-TV: To tenåringsgutter er tatt med av luftambulanse etter at de ble hentet opp av et vann i Fredrikstad lørdag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ettersøksjegere truer med å slutte

    Syv ettersøksjegere i Eidsberg truer med å slutte dersom ikke Eidsberg kommune er villig til å øke betalingen. Det skriver Smaalenenes Avis. Jegerne sitter klare og rykker ut blant annet når vilt har forvillet seg innenfor gjerdene på E18 eller er blitt påkjørt. Nå truer de imidlertid med å legge ned alt arbeid fra 1. juli, dersom kommunen ikke er villig til å gi en lønnsøkning. Rådmannen vil avvente diskusjonen rundt lønn til den nye storkommune trer i kraft i 2020.

  • Skal redusere pillebruken

    Sykehuset Østfold skal se på hvordan pillebruken på sykehjem her i landet kan reduseres. Overlege Enrico Callegari håper tettere oppfølging og undervisning av sykehjemsleger kan ha effekt på forskrivningen av piller. Tidligere undersøkelser viser at det brukes altfor mye piller for å behandle eldre syke. Callegari starter nå en østfoldstudie i håp om å bedre situasjonen, for ifølge ham blir flere sykehjemspasienter overmedisinert hver eneste dag.