Telefontrøbbelet over for Halden

Telefonforbindelsen til Halden kommune er nå som normal igjen.

Halden kommune
Foto: Rainer Prang / NRK

Tidligere i dag var det bare via to mobilnumre og en epost-adresse kommunens administrasjon var tilgjengelig. Men nå er feilen funnet, og telefonkontakten tilbake til det normale.

Av kommunens fastnumre var det bare mulig å ringe Halden Sykehjem, Legevakten og hjemmebaserte tjenester Karrestad.

- Vi kommer hverken ut eller inn, sa telefonansvarlig Tove Harboe for kommunens sentralbord tidligere i dag.

Feilen rettet

Mannskaper fra Telenor og Umoe IKT har sjekket feilen siden morgentimene, og fikk nylig løst problemet.

- Linjene var borte da vi kom til jobben klokken 0730 i dag, og kom tilbake nå nærmere klokken kvart på ti, sier Harboe.

Hva som skjedde er så langt ikke bragt på det rene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte ruset i 130 kilometer timen

    En 46 år gammel mann kjørte motorsykkel i amfetaminrus i 130 kilomter i timen. Kjøringen fant sted på E6 i Ski i midten av september. Fartsgrensen på stedet er 110. Fredrikstad tingrett har gitt 46 åringen en betinget dom på fengsel i 30 dager. Mannen må betale en bot på 10.000 kroner, og han mister førerkortet for en periode på 15 måneder.

  • – Rammer matproduksjonen vår

    – Regjeringas landbruksmelding vil få store konsekvenser for Østfold over tid og rammer matproduksjonen i distriktet kraftig, det mener leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød. Landsbruksmeldinga, som ble lagt fram i dag, legger rammer for framtida. Blant annet ønsker Regjeringa å fjerne målet for økologisk matproduksjon, de vil ha mer konkurranse, større gårdsenheter og kutte i melkekvotene. Landbruksmelding skal vedtas av Stortinget.