NRK Meny
Normal

Telefonloggene bekrefter ikke kjærlighetsforhold

Politiet la i dag frem telefonlogger som bekrefter at avdøde Naser Abdol Mohamady hadde kontakt med den tiltalte 47-åringens fraseparerte kone, men ikke at det skal ha vært et kjærlighetsforhold, slik tiltalte hevder.

Drepte Naser Abdol Mohamady i fotomontasje med åstedet i Enggata i Fredrikstad

Naser Abdol Mohamady ble skutt og drept på Nabbetorp i Fredrikstad i fjor. Denne uken behandles rettssaken mot en drapstiltalt 47-åring i Fredrikstad tingrett.

Foto: Privat/Sebastian Nordli/NRK

Den drapstiltalte 47-åringen brukte store deler av sin forklaring i går på å fortelle om sine mistanker om at den fraseparerte kona hans var i et forhold med Naser Abdol Mohamady i tiden før drapet.

I dag la politiet frem rapporter om de involverte partenes telefon- og datatrafikk.

Loggene viste at Naser hadde hatt kontakt med tiltaltes fraseparerte kone, men ikke noe av det som ble lagt frem i tingretten kunne bekrefte at det var snakk om et kjærlighetsforhold mellom de to, slik den tiltalte 47-åringen hevder.

Politisperring foran huset på Nabbetorp der Naser Abdol Mohamady ble funnet død

Loggene fra den tiltalte mannens telefon viser at han befant seg i området rundt avdødes bolig flere ganger i tiden før drapet.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Jeg ønsker ikke å kommentere telefonloggene, fordi disse grenser inn til den lukkede delen av saken, sier 47-åringens forsvarer Arild Holden til NRK.

Politiets rapport viste også at tiltaltes mobiltelefon hadde koblet seg til basestasjoner i nærheten av drapsofferets hus opp mot 40 ganger i månedene før drapet.

Dette stemmer overens med mannens forklaring om at han gjentatte ganger oppholdt seg utenfor boligen til Naser for å holde ham under oppsikt.

Vakter utenfor tingretten

Det var omfattende vakthold i Fredrikstad tingrett også under den andre dagen av rettssaken, og store deler rettssaken gikk i dag bak lukkede dører.

Da tiltaltes fraseparerte kone og datter skulle forklare seg for tingretten ble pressen og øvrige tilskuere bedt om å forlate salen, men politiet var til stede både i og utenfor rettssalen.

Flere politibetjenter stod utenfor inngangen til tingretten mens forklaringene pågikk, og begge de to vitnene ble fulgt til og fra Fredrikstad tingrett av uniformert og væpnet politi.

Også offerets bror og moren til drapsofferets datter forklarte seg bak lukkede dører i dag.

Da den lukkede delen av saken var ferdig, ble publikum som ventet på utsiden fulgt opp til rettssalen av to polititjenestemenn.

Politi utenfor Fredrikstad tingrett

Uniformert politi stod vakt utenfor Fredrikstad tingrett under forklaringene til to av vitnene i dag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Flere skuddskader

Under den åpne delen av rettssaken ble obduksjonsrapporten lagt frem av professor Sidsel Rogde ved Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Rapporten viser at offeret hadde flere skuddskader i hodet, kropp og lemmer.

– Han hadde utbredt skade i hodet og et prosjektil satt i hodet hans da han ble obdusert, fortalte Rogde.

Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive ham, men han døde av de omfattende skadene kort til etter at han kom til sykehuset i Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.

  • Søker benådning for konedrap

    Norges eldste soningsfange har søkt om benådning. Mannen som er 83 år gammel ble for to år siden dømt til ubetinget fengsel i 13,5 år, etter å ha drept sin kone med gevær. Drapet skjedde i parets hjem i Sarpsborg, men mannen har hele tiden bedyret at det var et uhell. Mannens advokat Harald Otterstad, skriver i søknaden om benådning at den 83 år gamle mannens helsetilstand stadig forverres.

    Drap på Grålum i Sarpsborg
    Foto: Sebastian Nordli/NRK