NRK Meny
Normal

Tatt på toget med 62.500 euro

To menn i 40-årene er dømt til fengsel i et år, etter at de svindlet til seg 62.500 euro i oktober i fjor. De to ble tatt av tollerne på toget mot Göteborg.

Euro-sedler

Mennene ble tatt på toget med 62.500 euro i sedler. (Illustrasjonsfoto)

Foto: HO / AFP

Søndag 6. oktober i fjor var det tollkontroll på utenlandstoget fra Oslo mot Göteborg. Tollerne fant 62.200 euro – tilsvarende over 520.000 kroner – skjult i foret på en koffert, i tillegg til at den ene av mennene hadde en betydelig sum i lommeboken.

Det er ikke tillatt å krysse grensen med mer penger enn tilsvarende 25.000 kroner uten å klarere det med norske myndigheter.

Leverte tilbake papirlapper

I forrige uke møtte de to i Halden tingrett, og de innrømmet da at de hadde svindlet til seg pengene fra en mann i Sørum i Akershus. Dette skjedde dagen før de ble tatt på toget.

De hadde fått mannen til å skaffe dem nær 62.500 euro i kontanter, og da de leverte pengene tilbake var mesteparten av sedlene byttet ut med verdiløse, hvite papirlapper.

Halve straffen er sonet

Halden tingrett

Halden tingrett har dømt de to mennene til fengsel i et år.

Foto: Rainer Prang / NRK

Påtalemyndigheten foreslo fengsel i ett år for de to mennene, og Halden tingrett kom fram til at det er en passende reaksjon. De to har sittet i varetekt siden de ble pågrepet, så fem måneder av straffen er allerede sonet.

Halden tingrett har også bestemt at pengene som ble beslaglagt skal inndras til fordel for statskassen.

Begge de to mennene har vedtatt dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».

  • Kolliderte med flere

    En bilist i Moss fikk beslaglagt førerkortet etter først å ha kollidert med hengeren til en lastebil, deretter truffet et gjerde og to andre biler. Episoden skjedde ved Kransen i Moss. Det er ikke mistanke om høy fart, men manglende fokus, skriver politiet på Twitter.