NRK Meny
Normal

Tatt med tunge stoffer i magen

En afrikaner i 30-årene ble tatt på Svinesund mandag, med et ukjent antall pakker i magen. Pakkene inneholder trolig narkotika.

Kokain-egg

Politiet undersøker om det dreier seg om et smuglingsforsøk som det som er avbildet her, der kokainampuller ble funnet i fordøyelsessystemet til en smugler.

Foto: Tollvesenet

I avhør har mannen vedgått å ha svelget flere pakker, men han har ikke ønsket å si noe nærmere om hva de inneholder. Foreløpig ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva mannen har sagt.

Vanlig og farlig

Legeundersøkelser har bekreftet at mannen hadde 30 til 40 små pakker med stoff i magen.

Ifølge grensekrimsjef Terje Berget er dette en vanlig og urovekkende smuglemetode.

Det har vært endel slike tilfeller i år allerede, fortsetter Berget.

- Vi har flere tilfeller fra i fjor, og også i år er det flere som er tatt for innvendig smugling.

- Det som er skummelt er jo om dette skal sprekke, sier Berget.

Ille ute hvis det sprekker

- Hver av disse pakkene veier mellom 20 og 30 gram. Er det da snakk om f.eks heroin, så er det snakk om en overdose som er svært alvorlig.

Fengslingsmøte i morgen

Mannen afrikansk, i 30-årene, og han er bosatt i Spania. Han ble tatt av tollerne på en utenlandsbuss på Svinesund mandag, og fremstilles for varetektsfengsling i Halden klokken 13 torsdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utrykningsskjøring på E6

    Det vil være flere synlige utrykningsskjøretøyer på E6 i Østfold i dag. Det er nødetatene som driver med trening og godkjenning, opplyser Østfold-politiets operasjonsleder. Kjøringen vil foregå frem til klokken 15 i ettermiddag.

  • Kreditorene enige om Norske Skog

    Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

    Norske Skog Saugbrugs - Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK