NRK Meny
Normal

Tatt med tunge stoffer i magen

En afrikaner i 30-årene ble tatt på Svinesund mandag, med et ukjent antall pakker i magen. Pakkene inneholder trolig narkotika.

Kokain-egg

Politiet undersøker om det dreier seg om et smuglingsforsøk som det som er avbildet her, der kokainampuller ble funnet i fordøyelsessystemet til en smugler.

Foto: Tollvesenet

I avhør har mannen vedgått å ha svelget flere pakker, men han har ikke ønsket å si noe nærmere om hva de inneholder. Foreløpig ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva mannen har sagt.

Vanlig og farlig

Legeundersøkelser har bekreftet at mannen hadde 30 til 40 små pakker med stoff i magen.

Ifølge grensekrimsjef Terje Berget er dette en vanlig og urovekkende smuglemetode.

Det har vært endel slike tilfeller i år allerede, fortsetter Berget.

- Vi har flere tilfeller fra i fjor, og også i år er det flere som er tatt for innvendig smugling.

- Det som er skummelt er jo om dette skal sprekke, sier Berget.

Ille ute hvis det sprekker

- Hver av disse pakkene veier mellom 20 og 30 gram. Er det da snakk om f.eks heroin, så er det snakk om en overdose som er svært alvorlig.

Fengslingsmøte i morgen

Mannen afrikansk, i 30-årene, og han er bosatt i Spania. Han ble tatt av tollerne på en utenlandsbuss på Svinesund mandag, og fremstilles for varetektsfengsling i Halden klokken 13 torsdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sveiva kom tilbake

    Det står 2-2 i NM-finalen i innebandy for menn etter at Sveia scoret to mål i den andre perioden mot Greåker. Hans Jonas Klefbeck og Kenneth Skistad scoret Greåkers mål i den første perioden.

  • FFK-seier i lokaloppgjør

    Kveldens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad i 2. divisjon endte med 2-0 seier til FFK. Rocky Lekaj sendte bortelaget i føringen etter 22 minutter, før Kjell Rune Sellin doblet ledelsen på et straffespark like etter pause. Seieren var FFKs første på bortebane i serien på 671 dager.