NRK Meny
Normal

Tatt med fem kilo heroin

Tysker tok med seg fem kilo heroin da han skulle besøke dame han hadde møtt på pub.

Natt til 23. januar ble den tyske mannen stanset i en tollkontroll på Svinesund.

Narkotikahunden Sailor markerte for narkotika på gulvet i bilen, og skanneroperatøren så at det lå flere pakker der hunden hadde markert. Der fant tollerne fem kilo heroin.

– Det er årets største beslag, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i grensekontrollen på Svinesund.

LES OGSÅ:

Gateverdi: 6,5 millioner kroner

- Dette er et betydelig beslag. Fem kilo heroin utgjør 25 000 brukerdoser og har en gateverdi på 6,5 millioner kroner, sier Fredriksen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fem kilo heroin på Svinesund

De fem kiloene hadde mannen gjemt i gulvet på bilen.

Foto: Tollvesenet

Den 36 år gamle tyskeren forklarte tollerne da han ble stoppet at han skulle besøke ei dame han hadde truffet på en bar i Tyskland.

LES OGSÅ:

Nyttig samspill i tollen

– Beslaget er et godt eksempel på det nyttige samspillet mellom bruken av narkotikahund og skanner, sier Fredriksen til tollvesenets nettsider.

Mannskaper fra Østfold politidistrikt ankom Svinesund etter beslaget og overtok mistenkte, narkotikapartiet og den videre etterforskningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.

  • Åtteåring savnet i Halden

    Politiet i Østfold leter etter en åtte år gammel jente som er savnet fra sitt hjem på Brødløs. Politiet utelukker ikke at hun kan ha tatt tilhold hos noen. Politiet ble ifølge VG varslet av moren, som hadde vært på jobb, ved 21.30-tiden.