NRK Meny
Normal

Sitter i varetekt etter smuglingsforsøk

To menn fra Larvik sitter i varetekt hos politiet i Halden etter smuglingsforsøk i natt.

Ølbeslag Svinesund 01.07.11

Tollerne fant store mengder alkohol i lastebilen til de to Larvik-mennene.

Foto: Tollvesenet

Like etter klokken 04.00 i natt kjørte en liten norskregistrert lastebil over grensa på den gamle Svinesundbrua. I lastebilen satt det to nordmenn, og i lasten hadde de store mengder alkohol.

De to mennene sitter nå i varetekt hos politiet i Halden i påvente av avhør, opplyser operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Villy Meier.

Totalt hadde de med seg 2423 liter øl, 102 liter vin og 99 liter brennevin.

– Sjåføren av lastebilen har tatt på seg ansvaret for all lasten, men han har ikke forklart hva han skulle med det, sier Wenche Fredriksen i Tollregion Øst.

Stor økning i beslag

Nattens fangst er det nest største ølbeslaget tollerne på Svinesund har gjort så langt i år, og føyer seg inn i rekken over andre store beslag tollerne har gjort i 2011.

– Dette er et stort beslag, faktisk det nest største ølbeslaget vi har gjort i år. Det har vært en stor økning når det gjelder beslag av alkoholvarer, sier Fredriksen.

Les også:

I mai offentliggjorde tollerne tall som viste at ølbeslaget frem til da var over dobbelt så høyt som på samme tid i fjor.

– Det kommer utrolig store mengder med ulovlige alkoholvarer inn til Norge. Vi stanser også stadig også større beslag av dette, sa Wenche Fredriksen til NRK den gang.

Frem til mai i år hadde tollerne beslaglagt over 100.000 liter øl, mot 48.000 liter i 2010.

Video Ølbeslag

Ølsmuglingen eksploderer

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • I ferd med å få kontroll på brannen

    Politiet melder at brannvesenet nå er i ferd med å få kontroll på brannen i Sefa-bygget i Sarpsborg. Det lokale brannvesenet får bistand av mannskaper fra flere andre kommuner i Østfold.

    Laster Twitter-innhold