NRK Meny
Normal

Tatt med 100 kilo khat

En mann i trettiårene ble tatt med nesten 100 kilo khat på Svinesund i går. Dette er andre gang han blir tatt for smugling av khat.

Khat tatt på Svinesund
Foto: Tollvesenet

I følge tollvesenet ble mannen stoppet i en kontroll ved fire-tiden mandag ettermiddag.

 - Han hadde 96,5 kilo khat i bagasjerommet. Vi anser beslaget som ganske stort, sier seksjonsleder Per Solbjerg til NRK Østfold.

Tatt for andre gang

Seksjonslederen opplyser at dette er andre gang mannen blir tatt for smugling av khat.

Forrige gang var for snaut et år siden, også da på Svinesund. Mannen er opprinnelig fra Somalia, men er i dag bosatt i Sverige. 

- Han sa han kom fra Gøteborg, og at han nå var på vei til Oslo. Vi varslet umiddelbart politiet som kom og tok han med seg til Halden, sier Solbjerg.

Kan bli fengslet

Politiet i Halden opplyser til NRK Østfold at mannen skal avhøres i dag.

- Det vil bli tatt en avgjørelse på om han skal varetektfengsles i løpet av ettermiddagen, sier grensekrimsjef i Østfold politidistrikt, Terje Berget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bilopphuggeri

    Det har vært innbrudd hos Skjeberg bilopphuggeri i løpet av natten, melder politiet. Tyvene har knust en rute. Politiet har vært på stedet og gjennomført åstedsundersøkelse.

  • Ikke spis blåskjell

    Mattilsynets blåskjellvarsel viser at man bør ligge unna blåskjell fra Fredrikstad. Grunnen er alger med giftstoffer i havet. Skjellene på Hvaler bør man kun spise mindre mengder av.