NRK Meny
Normal

Tatt for smugling av 26.000 bleier

Svenske tollere beslagla 26.000 bleier i en lastebil på vei ut av Norge onsdag ettermiddag.

Bleiesmuglerne ble stanset på E18 ved Hån. Bleiene skulle selges i Øst-Europa, skriver den svenske avisen melder Värmlands Folkblad.

– Iblant finner vi sigaretter, noen ganger finner vi narkotika. Denne gangen var det bleier, sier tollinspektør Lennart Furebo.

Svensk toll beskriver de 26.000 bleiene som et middels stort beslag. Bleiesmuglerne innrømmet smuglingen da de ble stanset.

– En av dem erkjente med en gang at han skulle selge bleiene når han kom til sitt hjemland, sier Furebo til avisen.

LES OGSÅ:

– Skifter last i Norge

– Det har blitt vanlig at man smugler bleier. Vi har sett det flere ganger de siste to årene. Tidligere var bleiesmugling et ukjent begrep, sier Furebo til avisen.

Han forteller at varebiler ofte er pakket med sigaretter og alkohol når de kjører over grensen fra Sverige til Norge, mens de er fylt opp med bleier når de tar turen tilbake igjen.

– Det er fremfor alt litauere som kjøper bleier i Norge og frakter dem til hjemlandet for å selge. sier Furebo til VF.se.

Grunnen til at bleiesmuglingen er i ferd med å ta av, er at prisen på bleier varierer kraftig mellom landene.

– De kjøper bleiene til en mye billigere penge enn det det koster både i Litauen og Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold