NRK Meny
Normal

Tatt for fire år gammelt ran etter DNA-funn

En polsk mann er pågrepet av politiet, siktet for et svært grovt ran av en eldre dame i Fredrikstad i 2011. Mannen er pågrepet etter DNA-match.

Rune Albertsen

Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon kan fortelle om DNA-match i en fire år gammel ranssak.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

I 2011 ble en eldre dame utsatt for et svært grovt ran i hjemmet sitt på Kråkerøy i Fredrikstad. Hun ble bundet på hender og føtter.

– I forbindelse med etterforskningen i 2011 ble det gjort en grundig teknisk undersøkelse. Det ble sikret DNA-spor. I ettertid har mannen som nå er pågrepet blitt registrert i DNA-registeret. Ved søk der ble det match mellom hans DNA og DNA-funnet på åstedet, opplyser krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon.

– Han ble altså pågrepet fire år etter?

– Mannen er polsk statsborger. Han er senere blitt arrestert av politiet i forbindelse med en annen sak og da ble han DNA-registrert, forklarer Albertsen.

Nekter å forklare seg

Mannen er varetektsfengslet, og Albertsen mener det er trolig at mannen blir sittende i varetekt inntil saken kommer opp.

– Hva har han forklart om ranet?

– Han har foreløpig nektet å forklare seg for politiet.

Kvinnen ble lettet

Kvinnen som ble ranet i 2011, ble lettet da politiet orienterte at en mann var pågrepet, siktet for ranet.

– Ranet ble gjennomført på en særdeles grov måte. Kvinnen har hatt psykiske påkjenninger i forbindelse med ranet, sier krimsjefen.

Albertsen betegner DNA-bevisene som gode, og mener det bør holde til en fellende dom i retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.