NRK Meny
Normal

Tatt for fire år gammelt ran etter DNA-funn

En polsk mann er pågrepet av politiet, siktet for et svært grovt ran av en eldre dame i Fredrikstad i 2011. Mannen er pågrepet etter DNA-match.

Rune Albertsen

Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon kan fortelle om DNA-match i en fire år gammel ranssak.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

I 2011 ble en eldre dame utsatt for et svært grovt ran i hjemmet sitt på Kråkerøy i Fredrikstad. Hun ble bundet på hender og føtter.

– I forbindelse med etterforskningen i 2011 ble det gjort en grundig teknisk undersøkelse. Det ble sikret DNA-spor. I ettertid har mannen som nå er pågrepet blitt registrert i DNA-registeret. Ved søk der ble det match mellom hans DNA og DNA-funnet på åstedet, opplyser krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon.

– Han ble altså pågrepet fire år etter?

– Mannen er polsk statsborger. Han er senere blitt arrestert av politiet i forbindelse med en annen sak og da ble han DNA-registrert, forklarer Albertsen.

Nekter å forklare seg

Mannen er varetektsfengslet, og Albertsen mener det er trolig at mannen blir sittende i varetekt inntil saken kommer opp.

– Hva har han forklart om ranet?

– Han har foreløpig nektet å forklare seg for politiet.

Kvinnen ble lettet

Kvinnen som ble ranet i 2011, ble lettet da politiet orienterte at en mann var pågrepet, siktet for ranet.

– Ranet ble gjennomført på en særdeles grov måte. Kvinnen har hatt psykiske påkjenninger i forbindelse med ranet, sier krimsjefen.

Albertsen betegner DNA-bevisene som gode, og mener det bør holde til en fellende dom i retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Får ikke ta med lastebilen hjem

    Kommunestyret i Skiptvet vedtok i går å forby parkering av lastebiler i boligområder i Meieribyen. Forslaget ble vedtatt mot Høyres og Frps stemmer. Flere beboere har klaget på at lastebiler og trekkvogner står parkert, noe flertallet mener gjør veiene mindre sikre og fremkommelige.

    Trafikkskilt forbudt for lastebiler og trekkvogner
    Foto: Statens vegvesen/Wikimedia commons