NRK Meny
Normal

Sykehuset Østfold tatt for farlig avfallshåndtering

Sykehuset Østfold må innen 1. juni få på plass gode nok rutiner for håndtering av smittefarlig og annet farlig avfall.

Sykehuset Østfold Fredrikstad
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Det går frem av det første tilsynet som er gjennomført etter at nye regler for håndtering av helserelatert avfall har trådt i kraft.

Første kontroll etter nye regler

Det har kommet nye regler for hvordan såkalt farlig og smittefarlig avfall fra helsetjenester skal håndteres. Derfor kontrolleres det over hele landet om sykehusene har fått med seg hvordan ting skal gjøres. Og for sykehuset Østfold sin del, så fant kontrollørene tre avvik og seks forhold som ga anmerkninger.

LES: Tilsynsrapporten i pdf-format

En del av rutinene er ikke detaljerte eller konkrete nok på hvordan spesifikt avfall skal håndteres, og hvem som har ansvaret for å håndtere det. Enkelte avfallsrom må forbedres og det må tas høyde for hvordan avfall kan påvirke og påvirkes av forhold utenfor sykehuset. Og ved ett tilfelle fant kontrolløren farlig avfall blandet med restavfall.

- Det skriver seg til en konkret oppdagelse som tilsynsmyndighetene gjorde, sier spesialrådgiver ved SØF, Trond Degnes.

- De fant et elektrisk apparat i en kontainer for jern og glass.

Ordner opp

Og spesialrådgiver Trond Degnes sier også at alt skal være ordnet opp i før sommeren:

- De påpekte avvikene ved tilsynet er vi allerede i gang med å bringe i orden. vi har fått en frist på oss til 1. juni, og den skal vi holde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Får ikke komme på sykehjem

    82-åringen som er dømt for å ha skutt kona si i Sarpsborg får ikke komme på pleiehjem. Det har Sarpsborg kommune avgjort. Mannen har søkt pleieplass fordi soningen etter sigende har påført ham flere plager. Kommunen mener omsorgstilbudet i fengsel er bra nok. Advokat Harald Otterstad sier vedtaket blir klaget inn til fylkesmannen.