NRK Meny
Normal

Tatt av fotoboks, må i fengsel

En 19-årig mann fra Eidsberg må sone 18 dager i fengsel etter at han passerte en fotoboks i Rakkestad i 136 kilometer i timen, nesten dobbelt så fort som tillatt.

Fotoboks

Mannen passerte en fotoboks i 136 kilometer i timen. Fartsgrensen på stedet er 70.

Foto: Vegar Erstad / NRK

Mannen hadde ikke hatt førerkort mange månedene da han ble avslørt av en fotoboks på fylkesvei 111 i Rakkestad midt i oktober i fjor.

For et par uker siden møtte 19-åringen i Heggen og Frøland tingrett. Der innrømmet han at han hadde kjørt så fort.

Skulle kjøre kamerat på fest

I retten forklarte mannen at en kamerat hadde kommet hjem til ham denne lørdagskvelden i oktober i fjor. Kameraten hadde bedt ham kjøre ham på en fest i Sarpsborg, og maste mye på ham.

19-åringen lånte farens bil, og han var klar over at han kjørte alt for fort. Da han hadde passert fotoboksen så han på speedometeret, og det viste 140 kilometer i timen. Så han hadde ingen problemer med å godta at han hadde kjørte i 136. Fartsgrensen på strekningen er 70 kilometer i timen.

Tungvint uten førerkort

I retten forklarte 19-åringen at han hadde måttet levere fra seg førerkortet i midten av november i fjor, og at ting var veldig tungvint for ham uten førerkort.

Påtalemyndigheten foreslo 18 dager i fengsel for den unge bilføreren. Heggen og Frøland tingrett slår fast at det er vanlig praksis med fengselsstraff for så grove brudd på fartsgrensen. Tingretten fant ingen spesielle formildende omstendigheter.

Tingretten har også bestemt at mannen ikke får kjøre motorkjøretøyer i 21 måneder. Han må opp til full, ny førerprøve før han får førerkort på nytt.

19-åringen har vedtatt dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».