NRK Meny
Normal

Tarik på handlelista ?

FFKs juvel Tarik Elyounoussi kan bli Rosenborg-spiller neste år. Tidligere FFK-trener Knut Torbjørn Eggen vil styrke RBK-mannskapet kraftig før 2008-sesongen.

Tarik Elyounoussi
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Rosenborg fikk ikke oppfylt alle sine ønsker om forsterkninger i det forrige overgangsvinduet.

 

Etter en turbulent og dårlig 2007-sesong for de godt vante trønderne, er det mye som tyder på at de vil strekke seg svært, svært langt for å nå sine ønsker når overgangsvinduet igjen åpner seg.

Da kommer inntektene fra årets Mesterliga-deltakelse godt med.

 

Knut Torbjørn Eggen

Det er ventet at Rosenborg og sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen vil forsyne seg grovt av spillermarkedet med sine Mesterliga-penger, når overgangsvinduet igjen åpner. Det neste norske overgangsvinduet starter 15. november og avsluttes 31. mars.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Må bli endringer i stallen

Det er allerede kjent at både Bjørn Tore Kvarme (legger opp), Miika Koppinen og Mikael Dorsin ikke fortsetter i klubben.

Ståle Stensaas gikk til Lyn i år og Daniel Braaten ble solgt til Bolton i sommer. I tillegg har veteranen Roar Strand (også i år) meldt at han gir seg etter sesongen, og Alejandro Lago får ikke fornyet sin arbeidstillatelse.  

RBKs mål om å være blant Europas 30 beste klubber er i øyeblikket et godt stykke unna, og laget må styrkes.

John Anders Bjørkøy

FFK-kaptein John Anders Bjørkøy er ved anledninger nevnt som mulig RBK-spiller flere ganger i år. Han ble hentet til FFK av nettopp Knut Torbjørn Eggen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

- Det vil helt sikkert bli en del endringer i stallen, men hvor mange er det ennå for tidlig å si. Jobben med å skaffe forsterkninger er en kontinuerlig prosess, sier Knut Torbjørn Eggen til Trønder-Avisa.

Lang ønskeliste

Spekulasjonene rundt hvem RBK vil gjøre fremstøt overfor er mange, og blant annet har Brann-kaptein Martin Andresen og Erik "Panzer" Hagen (Zenit St. Petersburg) vært nevnt.

I tillegg er FFK-kaptein John Anders Bjørkøy nevnt tidligere i år som en mulig kandidat til RBKs nye stall. Eggen hentet selv Bjørkøy til FFK.

Nå er også 19 år gamle Tarik Elyounoussi kommet i fokus som mulig nytt medlem i RBK-troppen. Han er en spiller Knut Torbjørn Eggen har stor beundring for og har sett ham vokse med oppgavene i FFK-drakta.

Knut Torbjørn Eggen bekrefter at arbeidet med å styrke RBK-stallen foran 2008-sesongen pågår for fullt, men vil overfor Trønder-Avisa ikke gå nærmere inn i detaljene.

– Vi kikker både i og utenfor Norge, men jeg kommenterer ikke enkeltnavn, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Motorsyklist omkom

    En motorsyklist er omkommet i en ulykke på Trøskenveien i Sarpsborg. Nødetatene er på stedet og veien er sperret, melder politiet