– Det handler om å score flest mulig mål

Tarik Elyounoussi møter favorittklubben Fredrikstad for aller første gang i kveld. – Kampen kom som en overraskelse på meg, sier landslagsspilleren.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi og hans Hoffenheim har scoret 53 mål på seks treningskamper i sommer. I kveld møter de Fredrikstad på Lisleby.

Foto: DANIEL ROLAND / Afp

Vaktmesteren på Lisleby sentralidrettsanlegg var i formiddag i full sving med å forberede gressmatta på storfint besøk.

Vanligvis er det 5. divisjonsfotball som spilles på idrettsanlegget, men i kveld kommer Fredrikstads store fotballhelt Tarik Elyounoussi og hans tyske lag Hoffenheim på besøk for å møte FFK til treningskamp.

– Det blir litt spesielt, jeg har aldri spilt mot Fredrikstad før. Jeg håper det blir en fin og hyggelig kamp, sier 27-åringen til NRK.no.

– Handler om mål

Hoffenheim har spilt kamper mot Lillestrøm (1–1) og Leeds (2-1 seier) under oppholdet i Norge til nå.

Så langt i sesongoppkjøringen står Elyounoussis klubb med fem seire og ett uavgjort, og smått vanvittige 53–3 i målforskjell.

– For oss handler det om å score flest mulig mål, presse høyt og jage, sier Elyounoussi, som terpet på avslutninger da laget gjennomførte en lett treningsøkt i Lillestrøm i formiddag.

Elyounoussi har for øvrig scoret fem mål i sesongoppkjøringen til Hoffenheim så langt.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi trente på avslutninger under dagens treningsøkt på Lillestrøm.

Foto: Tomas Berger/NRK

Håpet på stadion

Man skulle kanskje også tro at østfoldingen hadde en finger med i spillet da kampen mellom hans tidligere og nåværende arbeidsgiver ble bestemt.

Men angrepsspilleren fikk vite om kampen ved at en av sjefene hans plutselig viste ham bilder av Fredrikstad stadion på mobilen.

– Det var faktisk ikke min idé, det kom som en overraskelse på meg. Det hadde vært enda kulere om kampen ble spilt på stadion. Men tyskerne er ikke så glade i kunstgress, så da ble det Lisleby. Men det er hyggelig der også, smiler han.

Det er solgt i overkant av 100 billetter til kveldens treningskamp, men daglig leder Geir Bakken i FFK forventer at det dukker opp flere før kampstart klokken 19.

– Størstedelen av salget til denne kampen vil nok skje i døra, sier han.

Elyounoussi visste ikke om han kommer til å starte kampen da NRK snakket med ham.

– Men jeg regner med at jeg i hvert fall får lov til å spille.