– Kjipt å stå på sidelinja

Fjorårets sesong var tøff for Tarik Elyounoussi. Nå håper han på flere år i Bundesliga.

Tarik Elyounoussi

SKADEFRI: Etter et år med mange skader, ser han frem til en ny sesong. Det kan bli hans siste i Hoffenheim.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Når oppkjøringen til den tyske Bundesliga starter på onsdag, er Tarik Elyounoussi endelig klar etter et år med mye motgang.

– Jeg har aldri vært så mye skadet i hele mitt liv, og jeg fikk alt mulig rart. Nå håper jeg å være skadefri. Det er det viktigste for meg. Nå venter en knalltøff oppkjøring, og den er det viktig for meg å være med på, sier han til NRK.

– Må ikke være Hoffenheim

Elyounoussi går inn i sin fjerde sesong for Hoffenheim, en sesong som kan bli den siste i klubben.

– Det er en veldig kul liga, med kule matcher, fulle stadioner og mye moro. Samtidig begynner jeg å bli gammel. Selv om mange vil si at det ikke er så ille å være 28 år, at det den beste fotballalderen. Men det hadde vært morsomt å prøve noe nytt, møte nye mennesker, oppleve nye ting, sier han.

Tarik Elyounoussi

TYSKLAND: Tarik Elyounoussi håper å forsette i Bundesliga, også etter årets sesong i Hoffenheim.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Selv håper på enda flere år i Tyskland.

– Det må ikke være Hoffenheim, selv om jeg har det veldig fint her og trives godt. Jeg har fortsatt et år igjen, og forholder meg til det, men ser for meg at det også kan bli noe helt annet etter dette året her.

Året har vært tøft for klubben, Elyounoussi og landslaget. Det har satt sitt preg.

– Det har vært veldig kjipt å stå på sidelinja og se lagene slite, først og fremst Hoffenheim men også landslaget som ikke kom til EM. Jeg har hele tiden hatt lyst til å bidra og være med i gruppa, da er det ikke noe særlig å se kampene på tv, sier han.

Tarik Elyounoussi

TRIVES: Han trives i Hoffenheim og skryter uhemmet av stemningen på kamper og samholdet i klubben.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Spredde glede

Han er full av pågangsmot når den seks uker lange oppkjøring starter.

– Den siste sesongen har vært litt kjedelig, vi har kjempet i bunnen og byttet to trenere. Det har vært turbulent, men nå tror jeg det blir veldig bra.

På slutten av sesongen fikk Hoffenheim inn en ny trener, tidenes yngste i ligaen, Julian Nagelsmann. Han klarte å redde laget fra nedrykk, og Elyounoussi ser frem til en ny sesong med den nye sjefen.

– Jeg tror det kommer til å gå bedre. Han klarte å redde plassen og vi fikk tilbake gleden i laget. Vi slet litt med nervøsitet, men han kom inn og spredde glede. Han har virkelig fått det til. Vi spilte også bra fotball under han. Mange hadde avskrevet oss, men nå har vi troa på en morsom sesong både for oss og han.

Fotballspilleren er med i et helt nytt prosjekt, Glommaflanke.

AMBASSADØR: Tarik Elyounoussi blir ambassadør for et nytt prosjekt som skal hjelpe barn og unge med inkludering og integrering, Glommaflanke. Her sammen med prosjektleder Trond "Kurte" Andreassen.