Tarik Elyounoussi klar for Olympiakos

Ifølge Fredriksstad Blad har angrepsspilleren gjennomført den medisinske testen hos de greske mesterne i dag. Nå er det klart at Elyounoussi forlater Hoffenheim til fordel for Olympiakos.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi skal være svært nær en overgang til greske Olympiakos.

Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

Det var Aftenposten som først skrev at 28 år gamle Elyounoussi nærmet seg en overgang til Hellas og Olympiakos.

Grekerne skriver selv på sine hjemmesider fredag kveld at Fredrikstad-gutten er klar for klubben, melder Fredriksstad Blad.

I ettermiddag skrev avisen at den medisinske testen var gjennomført, og at det bare var formaliteter som gjensto før Elyounoussi ville bli presentert som ny Olympiakos-spiller.

28-åringen blir dermed lagkamerat med den norske backen Omar Elabdellaoui.

Omar Elabdellaoui

Omar Elabdellaoui ble seriemester med Olympiakos og havnet på årets lag i Hellas forrige sesong. Nå kan han få Tarik Elyounoussi som lagkamerat.

Foto: Petros Giannakouris / Ap

Lite tillit i Tyskland

Olympiakos var overlegne i den hjemlige serien i fjor og vant ligaen 30 poeng foran rivalene i Panathinaikos.

Tidligere fredag ble det klart at de møter APOEL, Young Boys og Astana i gruppespillet i årets utgave i Europaligaen.

Tarik Elyounoussi slet derimot tungt i Hoffenheim forrige sesong. Spissen var svært skadeplaget og fikk kun seks kamper for tyskerne.

– Det har vært veldig kjipt å stå på sidelinja og se lagene slite, først og fremst Hoffenheim men også landslaget som ikke kom til EM. Jeg har hele tiden hatt lyst til å bidra og være med i gruppa, da er det ikke noe særlig å se kampene på tv, sa han til NRK få dager før oppkjøringen til årets sesong startet i juli.

Men også i oppkjøringen slet Elyounoussi med manglende tillit. Nå ligger det altså an til at han kan få en frisk start i nye omgivelser.

Tarik Elyounoussi har spilt 39 landskamper for Norge, sist i privatlandskampen mot Sverige sommeren 2015.