Tårene kom da han ga bort plassen

Han kunne vært med på gullfesten - istedet lot han «Pølsa» gå.

Ola Vigen Hattestad

Ola Vigen Hattestad tok selv den tunge avgjørelsen om at han ikke skulle gå lagstafetten.

– Det er ikke mange ganger jeg tar til tårene. Men jeg måtte felle noen i går, sa Vigen Hattestad til Dagbladet etter at Norge hadde tatt OL-gull i lagsprinten.

Ørje-løperen ga fra seg plassen på laget frivillig , fordi han mente at Øystein «Pølsa» Pettersen kunne gå et bedre løp. Dette kan ha vært Ola Vigen Hattestads siste mulighet til å ta et OL-gull.

Ville ikke hatt en sjanse

– Jeg ville selvfølgelig veldig, veldig gjerne gå. Jeg har høye personlige målsettinger, men akkurat nå føler jeg at det ville gått ut over lagets målsettinger om jeg hadde fullført. Det ville vært egoistisk av meg å stille til start, sier Hattestad til avisen.

LES OGSÅ:

Vigen Hattestad følte seg usikker på helsa og valgte å ta seg en testrunde dagen før konkurransen. Testen gikk ikke så bra som han hadde håpet, derfor tok han avgjørelsen.

- Lagsprint er en øvelse hvor Norge har veldig store gullsjanser. Hvis jeg var 90 prosent tror jeg ikke at jeg ville hatt en sjanse. Da er det bedre å la Øystein - som er i sitt livs form - gå løpet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Petter Northug og Øystein Pettersen

Petter Northug (til venstre) og Øystein «Pølsa» Pettersen jublet etter å ha tatt gull under lag-sprinten. Ola Vigen Hattestad var blant de første som gratulerte gullvinnerne.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

En stor idrettsutøver

Fra tribuneplass fikk han se Petter Northug og erstatteren Øystein Pettersen gå Norge inn til gull. Etterpå var han blant de fremste gratulantene i målområdet.

– Han er en stor idrettsutøver - men enda større person. Jeg har stor respekt for ham, og det han gjorde i går var stort, sa Øystein Pettersen til NRK om Hattestad.

Neste år arrangeres det ski-VM i Oslo. Da skal Ola Vigen Hattestad bruke OL-gullet han ikke fikk som motivasjon til å vinne edelt metall igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter Elverum i cupfinale

    Halden Topphåndball møter Elverum i cupfinalen etter at hedmarkingene slo Bekkelaget med hele 37-26 i kveld. Cupfinalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.

  • Se TV-sendingen 22.55 her