Østfoldbanen kan åpnes igjen natt til tirsdag

Østfoldbanen holdes stengt ved Moss stasjon til klokken 03.00 natt til tirsdag, ifølge Jernbaneverket.

Video Forsinkelser på Østfoldbanen

Slik så Østfoldbanen ut etter at lastebilen hadde kjørt ned masten og kjøreledningen på Moss stasjon.

Mandag morgen kjørte en lastebil inn i en mast som knakk. Jernbaneverket håper at alt skal være reparert til klokken 03.00 natt til tirsdag.

Flere tusen rammet

Flere tusen reisende er rammet.

Det var tidlig mandag morgen at lastebilen kjørte på masten på Moss stasjon, som rev med seg kjøreledningen til jernbanen. Kjøreledningen ble ligger nede over alle spor og både nordre og søndre planovergang ble stengt.

– Kollisjonen skjedde klokken 05.20 og førte til at Moss stasjon ble stengt, opplysete pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket etter uhellet.

– Trafikken som normalt igjen fra tirsdag morgen uansett

Ifølge strekningsleder Terje Andersen for NSB Østfoldbanen skal togtrafikken gå som normalt igjen tirsdag morgen.

– Jernbaneverket sa sent mandag kveld at de skal greie å åpne strekningen innen klokken 03.00 natt til tirsdag. Og da skal togtrafikken gå som normalt fra morgentimene tirsdag, sier Andersen til NRK.no.

Men NSB har busser i beredskap hvis ikke Jernbaneverket greier å holde tids-skjema.

– Vi føler oss rimelig sikre på at de skal greier å bli ferdige, men hvis de ikke skulle lykkes har vi klar en beredskapsplan, slik at vi får fraktet passasjerene med busser, lover strekningslederen overfor NRK.no.

Passasjerene raser

På nettsamfunnet twitter raser de reisende over forsinkelsene.

– Er intenst forbanna på den ignorante lastebilsjåføren som rev ned kjøreledningen i Moss, skriver en passasjer på sin twitterkonto.

En annen passasjer valgte heller å stole på kona for å komme seg på jobb mandag morgen.

– Jeg ble kjørt til stasjonen av kona i dag morges, men nå kommer hun tilbake for å kjøre meg på jobb. Bedre å satse på henne enn på buss i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter Elverum i cupfinale

    Halden Topphåndball møter Elverum i cupfinalen etter at hedmarkingene slo Bekkelaget med hele 37-26 i kveld. Cupfinalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.

  • Se TV-sendingen 22.55 her