NRK Meny
Normal

Tar OL-nei med fatning

– Vi har jo skjønt at det ikke var så stor sannsynlighet for det, sier Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

Jon-Ivar Nygård
Foto: Einar Yohsuke Kosaka

– Vi hadde selvfølgelig ønsket at man fra Oslo 2022 hadde signalisert at Fredrikstad, Vikersund og andre deler av østlandet hadde vært med i det fornyede varianten av en OL-søknad, sier han til NRK.no.

Kuttlista som Oslo kommunes OL-etat Oslo2022 og Norges Idrettsforbund har laget på oppdrag for søkerkomiteen ble offentliggjort torsdag morgen.

På anleggssiden er den store endringen at skøytehallen på Valle skrinlegges og at man i stedet bruker Vikingskipet på Hamar, der Johann Koss tok tre OL-gull i 1994.

Under presentasjonen kom det frem at det å flytte OL-øvelser til Østfold, Drammen eller Vikersund vil øke snarere enn å redusere kostnadene.

– Vi har jo hele tiden jobbet for å få med Fredrikstad som Østfolds alternativ for en isarena. Vi har skjønt lenge at det ikke var veldig stor sannsynlighet for det, da vi fikk nei i utgangspunktet da vi la inn forslaget for et års tid siden. Men vi så en mulighet nå for å komme frempå igjen.

– Men vi vet jo ikke hva som blir to streker under svaret. Dette skal gjennom en regjeringsbehandling. Hva som er mulig i forhold til arbeidet videre vet jeg ikke, men vi skal i alle fall drive lobbyvirksomhet for å få Østfold som et mulig arrangørsted, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høili fortsetter som FFK-sponsor

    Milliardær Terje Høili vil også kommende sesong være hovedsponsoren til Fredrikstad Fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Verken klubben eller sponsoren vil si hvor mye penger som ligger i avtalen de nå har signert.

  • Trafikken går igjen på østre linje

    Kommunikajsonsproblemene på østre linje er løst og togene går igjen, melder NSB.