NRK Meny
Normal

Tar OL-nei med fatning

– Vi har jo skjønt at det ikke var så stor sannsynlighet for det, sier Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

Jon-Ivar Nygård
Foto: Einar Yohsuke Kosaka

– Vi hadde selvfølgelig ønsket at man fra Oslo 2022 hadde signalisert at Fredrikstad, Vikersund og andre deler av østlandet hadde vært med i det fornyede varianten av en OL-søknad, sier han til NRK.no.

Kuttlista som Oslo kommunes OL-etat Oslo2022 og Norges Idrettsforbund har laget på oppdrag for søkerkomiteen ble offentliggjort torsdag morgen.

På anleggssiden er den store endringen at skøytehallen på Valle skrinlegges og at man i stedet bruker Vikingskipet på Hamar, der Johann Koss tok tre OL-gull i 1994.

Under presentasjonen kom det frem at det å flytte OL-øvelser til Østfold, Drammen eller Vikersund vil øke snarere enn å redusere kostnadene.

– Vi har jo hele tiden jobbet for å få med Fredrikstad som Østfolds alternativ for en isarena. Vi har skjønt lenge at det ikke var veldig stor sannsynlighet for det, da vi fikk nei i utgangspunktet da vi la inn forslaget for et års tid siden. Men vi så en mulighet nå for å komme frempå igjen.

– Men vi vet jo ikke hva som blir to streker under svaret. Dette skal gjennom en regjeringsbehandling. Hva som er mulig i forhold til arbeidet videre vet jeg ikke, men vi skal i alle fall drive lobbyvirksomhet for å få Østfold som et mulig arrangørsted, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.