NRK Meny
Normal

Tar i bruk utsatt E18-strekning fra onsdag

Deler av nye E18 må graves opp igjen etter at et rør som skal føre bekken under veien ble lagt feil. Frem til det blir gjort skal veien brukes.

Rørtabbe

Det store røret skulle ført bekken under veien, men ble lagt nesten en meter for høyt. Derfor ble åpningen av E18 utsatt, men nå skal den tas i bruk.

Foto: Pétur Níelsson/NRK

Åpningen av E18 mellom Melleby og Momarken ble utsatt etter at samferdselsdepartementet instruerte vegvesenet om å utbedre feilen som ble gjort da Trarabekken skulle føres under nye veien i Eidsberg.

Men nå kan snart bilister ta i bruk veien.

Glade for å åpne

Ifølge Statens vegvesen skal utbedringene gjennomføres høsten 2015. Det omfatter blant annet opprydding i elveleiet og legging av nye og større rør gjennom E18.

Elin Bustnes Amundsen

Prosjektleder i Statens vegvesen, Elin Bustnes Amundsen, er glad for at veien kan åpnes.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Disse arbeidene krever tid og det er hensiktsmessig for trafikantene at den nye vegen kan brukes mens forarbeid foregår. Dermed innskrenkes stengningstiden, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Derfor åpnes veien for trafikk fra natt til onsdag 1. oktober.

– Vi er glad for at vi nå kan åpne veien for bilistene. Det er også positivt at vi har kommet til en løsning som reduserer ulempene for trafikantene, sier prosjektleder Elin Bustnes Amundsen.

Stenger igjen neste høst

Druknede jorder

Rørtabben fører til at jordene i området blir oversvømt.

Foto: foto: privat

To bønder i Eidsberg mistet til sammen 40 mål matjord på grunn av en målefeil hos Vegvesenet. Røret som skulle føre Trarabekken under veien ble lagt nesten en meter for høyt. Det fører til at matjorda blir oversvømt ved normal sommerflom.

Statens vegvesen er foreløpig ikke enige om hvilke tiltak som er nødvendige for å forhindre flom i fremtiden.

Når utbedringene skal gjennomføres kommer veien igjen til å stenges i inntil to måneder. Arbeidet skal være ferdig innen november 2015.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulv i Mosseområdet

    Ulven som ble observert i Rygge på fredag, kan ha beveget seg lenger inn i Mosseområdet. Ida Glemminge, rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn i Østfold, sier de har fått inn en ubekreftet rapport om at en ulv har blitt sett på Nore gård i Moss.

  • Brannvesenet minner om brannforbud

    Det har vært skogbrann flere steder i landet i dag. Brannsjefene i Østfold har lagt ned totalforbud mot åpen ild, og brudd på forbudet kan medføre straffeansvar.

    Laster Twitter-innhold