NRK Meny
Normal

Klarer ikke stoppe seriesmuglerne

Gjengangsmuglerne tar høyde for å bli tatt i tollen i ny og ne, sier Weche Fredriksen i Tollvesenet. - Det viser jo at det er litt å tjene på å smugle.

Kontrollsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen Svinesund/Fredrikstad

Kontrollsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet på Svinesund sier at det virker som om folk spekulerer i å bli tatt i tollen.

Foto: Morten F. Holm, Holm, Morten

Gang på gang opplever tollkontrollørene å avsløre "gamle kjenninger". Men tollvesenet vet ikke hvor mange ganger kjenningene smugler uten å bli tatt.

På det jevne

Helgens beslag er i følge kontrollsjef Wenche Fredriksen "på det jevne".

- Dette er ikke uvanlig mye. Slike mengder tar vi  hele tiden, sier Fredriksen.

Beslagene gjøres som regel på tilfeldige stikkprøver. Likevel tar tollvesenet ofte de samme personene om igjen.

Gjengangere

Fredriksen sier at dette viser at det ligger penger å tjene på å smugle, når de er villige til å ta risikoen og bøtene, og smugler igjen.

- Mange av de vi tar, har vi tatt før, og vi kommer til å ta de igjen, sier kontorsjefen, og legger til at det virker som om det er en kalkulert risiko.

- Gjengangerne spekulerer i å komme seg over grensen, og de tar høyde for å bli tatt. Smuglerne blir jo anmeldt, og alle tilfellene blir lagt til grunn når de skal straffes at de har gjort. Likevel gjør det det igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.

  • Sykkeltyveri i Askim

    To sykler har i kveld blitt stjålet fra en bolig i Askim sentrum. En lysegrønn Hard Rocx herresykkel og en lilla Diamant pikesykkel, melder politiet på Twitter.