NRK Meny
Normal

Klarer ikke stoppe seriesmuglerne

Gjengangsmuglerne tar høyde for å bli tatt i tollen i ny og ne, sier Weche Fredriksen i Tollvesenet. - Det viser jo at det er litt å tjene på å smugle.

Kontrollsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen Svinesund/Fredrikstad

Kontrollsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet på Svinesund sier at det virker som om folk spekulerer i å bli tatt i tollen.

Foto: Morten F. Holm, Holm, Morten

Gang på gang opplever tollkontrollørene å avsløre "gamle kjenninger". Men tollvesenet vet ikke hvor mange ganger kjenningene smugler uten å bli tatt.

På det jevne

Helgens beslag er i følge kontrollsjef Wenche Fredriksen "på det jevne".

- Dette er ikke uvanlig mye. Slike mengder tar vi  hele tiden, sier Fredriksen.

Beslagene gjøres som regel på tilfeldige stikkprøver. Likevel tar tollvesenet ofte de samme personene om igjen.

Gjengangere

Fredriksen sier at dette viser at det ligger penger å tjene på å smugle, når de er villige til å ta risikoen og bøtene, og smugler igjen.

- Mange av de vi tar, har vi tatt før, og vi kommer til å ta de igjen, sier kontorsjefen, og legger til at det virker som om det er en kalkulert risiko.

- Gjengangerne spekulerer i å komme seg over grensen, og de tar høyde for å bli tatt. Smuglerne blir jo anmeldt, og alle tilfellene blir lagt til grunn når de skal straffes at de har gjort. Likevel gjør det det igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold