Tapte i Skien

Sarpsborg 08 skapte bare en målsjanse da de tapte 0-2 for Odd i Skien.

Sarpsborg 08
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Sarpsborg 08 startet kampen med å skape en stor målsjanse. Thorarinn Valdimarsson kom fossende inn i sekstenmeteren og kunne spilt Franck Dja Djèdjè på åpent mål. I stedet valgte Islendingen å skyte selv. Skuddet endte rett på Odds keeper. Etter dette skapte gjestene nærmest ingenting mot et bunnsolid hjemmelag.

–For å være ærlig, så er jeg veldig skuffet. Vi kunne fått noe ut av denne kampen,så jeg er skuffet. Gutta gjorde alt de kunne i dag,sa Sarpsborg 08s trener Brian Deane til C-more.

Brian Deane

08s trener Brian Deane var skuffet over å ikke få med seg poeng fra Skien.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vakker scoring

Men det var hjemmelaget som var best i det meste på Skagerak Arena. Og etter 18 minutter fikk publikum se en scoring av det vakre slaget. Odds Jone Samuelsen plukket opp en ball i returrommet etter en corner. Han la ballen til rette og feiet ballen i krysset på den andre berøringen.

–Jone er dårlig på avslutningstrening men han får det jo til i kamp. Det var en meget vakker scoring,sa Odds trener Dag-Eilev Fagermo.

Hvilte mange

Brian Deane valgte å hvile mange av spillerne som slo Vålerenga 3-0 på mandag. Det betød at Sarpingene hadde mange sterke kort å velge fra på benken.

–Vi er fortsatt med i kampen. Vi har en sterk benk,sa Deane i pausen.

Og det var først da gjestene gjorde bytter at kampbildet begynte å snu. Steffen Ernemann og Aaron Samuel kom inn etter 58 minutter og gjestene festet raskt et lite grep om kampen. Spesielt Ernemann tok tak i kampen og sørget for at gjestene hadde mer balanse i laget.

Christian Brink

Skuffet kaptein: Christian Brink mente Odd fikk styre alt for mye av kampen.

Foto: NRK

Samtidig ble Odd liggende lavere og kunne kontre. Og det var gjestene som skulle få tellende resultater ut av det. Duwayne Kerr måtte gi retur på et skudd og sparket selv ballen i beina på Frode Johnsen. Det gjør du sjeldent ustraffet innenfor sekstenmeteren. Og fjorårets toppscorer takket ved å sette inn 2-0 fire minutter før slutt.

–Vi lar Odd styre alt for mye,sa en skuffet Sarpsborg-08 kaptein Christian Brink.

Mer skjedde det ikke i Skien søndag kveld. Og Odd vant fortjent 2-0 over et tamt Sarpsborg-lag.