NRK Meny
Normal

Tapte for serielederen

Sarpsborg 08 mangler flere sentrale spillere foran dagens kamp mot Molde. Trener Brian Deane håper den nyervervede vinnermentaliteten til 08-spillerne slår til.

Brian Deane viser tommel opp til spillerne på kap

Sarpsborg vant 1–0 over Molde sist gang lagene møttes i Sarpsborg. Det håper trener Brian Deane på å gjenskape i dag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sarpsborg 08 hang godt med i første omgang mot laget som ligger på suveren førsteplass i Eliteserien. En strafferedning fra Gudmund Kongshavn holdt poenghåpet levende til pause da lagene gikk av banen på stillingen 0–0 Men etter sidebyttet tok Molde over.

Selvmål åpnet kontoen

Allerede tre minutter ut i andre omgang, etter et hjørnespark til gjestene går ballen fra Moldes Vegard Forren i fanget på hjemmelagets Kristoffer Tokstad og i mål.

Etter 76 minutter lager Tommy Høiland Moldes andre, og kampens siste mål etter en retur på et skudd fra Chima Chukwu.

Manglet viktige spillere

Sarpsborg 08 manglet flere sentrale spillere foran dagens kamp mot Molde. Men trener Brian Deane håpet den nyervervede vinnermentaliteten til 08-spillerne skulle slå til. Steffen Ernemann, Kjetil Berge og Martin Thømt Jensen måtte alle stå over dagens kamp mot Molde grunnet for mange gule kort.

– Vi er litt short, innrømmer Deane overfor NRK foran oppgjøret mot serielederen.

– Jeg er litt skuffet over kortene vi har fått. Det er ikke spillernes feil, men dommernes, legger han til.

– Suspensjonene vi fikk mot Vålerenga plager oss, og spesielt det gule kortet til Steffen Ernemann syntes jeg absolutt ikke er gult. Men selv om tre spillere ute ikke er ideelt, så har vi en stor tropp og når man ser de elleve som kommer til å starte kampen i morgen, så er det fortsatt et veldig sterkt lag, sier assistenttrener Ian Burchnall til klubbens nettsider.

Laster innhold, vennligst vent..

– Mentaliteten har endret seg

08 har spilt seg frem til semifinale I NM og ligger i øyeblikket på en åttendeplass på tabellen i eliteserien. Spillere, supportere og trenere gleder seg over det som ser ut til å bli en god sesong for de blåhvite.

– Det har vært fantastisk. Jeg ser hvordan mentaliteten har endret seg. Laget har nå en vinnermentalitet og vi har fortsatt en del kapitler å skrive denne sesongen, sier Deane.

– Endelig har vi knekt bortekoden. Det er liksom det som har manglet. Det synes jeg vi viste veldig bra mot Lillestrøm. Vi spilte voksent og smart, sier Martin Wiig.

Han fremholder at selv om laget har spilt seg frem til semifinale i NM, så er det serien som teller mest for 08-spillerne.

– Vi har levert veldig bra og er fornøyde med å ligge rundt midten og har planer om å stabilisere oss der, sier Wiig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.