NRK Meny
Normal

FFK tapte mot Odd Grenland

Et FFK-lag på desperat poengjakt måtte i kveld nok en gang konstatere at det ble tap. Denne gang ble motstander Odd Grenland et nummer for store på Skagerak Arena.

Vidar Martinsen fortviler etter Odd-scoring
Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Det var to lag i poengnød som møttes på Skagerak Arena i kveld.
FFK hadde før kampen kun ett poeng på de fire siste kampene og var nødt til å få med seg noe fra kveldens oppgjør.

Odd Grenland på sin side hadde flere sentrale spillere ute og kom fra et forsmedelig 0-7 tap mot Rosenborg forrige serierunde. Det var dermed et revansjesugent hjemmelag som gikk ut på kunstgressmatta til kampstart.

Jevn førsteomgang

Kampen var preget av to litt passive lag i innledningen av førsteomgangen. Ingen av lagene tok nevneverdige store sjanser og dermed uteble også de helt store målsjansene.

Odd Grenland tok likevel ledelsen etter 18 minutter da Torgeir Børven dukket opp på første stolpe og pirket inn 1-0 ledelsen til Skienslaget. Scoringen kom etter at eks FFK-spiller Simen Brenne mistet ballen. Den trillet likevel videre og Børven slang seg foran Lasse Staw i Fredrikstad-buret, og kunne lett sette inn kampens første mål.

Det kom ikke noe stort FFK-press etter scoringen, og rødbuksene slet med å skape sjanser mot et solid Odd-forsvar.
Like før pause hadde Elba Rashani en gigantisk mulighet til å øke ledelsen til hjemmelaget før pause, men Dave Myrie reddet på streken. Lagene gikk derfor til pause med 1-0 ledelse til hjemmelaget.

FFK slo tilbake

Det skulle ikke ta mer enn fem minutter etter at andre omgang hadde blitt blåst igang, før FFK ved Tarik Elyounoussi, satte inn utlikningen.

Etter litt klabb og babb og skuddforsøk fra Mads Hansen og Celso Borges havnet ballen hos Joachim Thomassen. Ballen ble måket inn mot bakerste stolpe og der kom Elyounoussi og headet inn 1-1.

Etter utlikningen bølget kampen fram og tilbake. Begge lag hadde brukbare muligheter, men Odd var likevel nærmest.
Herolind Shala hadde en god mulighet til å sende Odd Grenland i ledelsen etter drøye 70 minutter, men Jon Masalin, som kom inn for Lasse Staw i andre omgang, disket opp med en flott beinparade og forhindret scoring.

Like før det ropte også Odd-spillerne på straffe da målscorer Børven ble revet ned i feltet av Vidar Martinsen. Dommer Helgerud valgte likevel å la spillet gå til spillernes og fansens store fortvilelse.

Sen Odd-scoring

Selv om FFK presset på for en sen scoring nyttet det lite da Simen Brenne etter 85 minutter stanget inn 2-1 til hjemmelaget.

Nevnte Shala skrudde en perfekt corner mot bakerste stolpe. Der fikk Simen Brenne rage mutters alene i luftrommet, og kunne enkelt heade inn vinnermålet for Odd Grenland.

Fredrikstad hadde ikke mye å komme med etter dette og var i realiteten ikke i nærheten av en utlikning. Dermed endte det med seier for Skienslaget som klatrer over FFK på tabellen etter den 22. serierunden.


Fredrikstad har nå kun tatt ett poeng på de fem siste seriekampene, og sist seier kom mot Brann den 18. juli. Stjernespiss Tarik Elyounoussi er også suspendert i neste hjemmekamp for rødbuksene etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold