Sarpsborg 08 tapte borte mot AaFK

Det ble nok et poengtap for Sarpsborg 08 i kveldens oppgjør borte mot Aalesund. Scoringer fra Demar Phillips og Magnus Sylling Olsen sørget for at poengene ble i Ålesund.

Magnus Sylling Olsen scorer for AaFK

Det var en treg start på oppgjøret mellom Aalesund og Sarpsborg 08. Ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Likevel var det hjemmelaget som lyktes med å sette ballen i mål først.

Tidlig scoring for Aalesund

Det skulle ikke ta mer enn drøye kvarteret før Aalesund satte ballen i mål. Solomon Okoronkwo dro seg inn i feltet og la inn bak forsvarsfireren til 08. Burvokter for Sarpsborg, Joacim Lund Heier var på ballen, men sendte den rett i beina på Magnus Sylling Olsen som lett kunne sette inn sin tredje scoring for sesongen.

Sarpsborg klarte ikke å sette inn et ordentlig press mot Aalesund-målet etter scoringen og AaFK fortsatte å presse på.

En meget livlig Michael Barrantes kom til en god mulighet etter halvtimen spilt, men han klarte ikke å sette ballen i kassa. Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Jevn andreomgang

De siste 45 minuttene hadde ikke det store tempoet, men begge lag hadde noen gode muligheter foran mål. En god Heier i 08-målet holdt Sarpsborg inne i kampen, men fremover på banen ville det seg ikke for sarpingene.

Tom Erik Breive hadde et skudd i stolpen, men ellers ble det for upresist og omstendelig i angrepsspillet.
De helt store sjansene var det derimot Aalesund som fikk, men heller ikke de klarte å sette mange av dem i nettmaskene.

Etter 80 minutter lyktes de likevel da Demar Phillips fikk en tå på innlegget fra Enar Jääger. En litt feilplassert Joacim Heier i Sarpsborg-målet rakk ikke bort, og det stod 2-0 til hjemmelaget.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed kunne Aalesund cruise inn seieren som sørget for at alle poengene ble værende på Color Line Stadion.

Ikke vunnet på bortebane

Ting ser nå veldig stygt ut for Sarpsborg som ikke har vunnet borte denne sesongen. De ligger også helt sist på tabellen etter 23 runder med 17 poeng. Kun målforskjell skiller de fra Start på nest siste plass.

Neste runde kommer Fredrikstad på besøk. En kamp de blå fra Sarpsborg bør vinne for å ha et håp om Tippeligaspill neste sesong.