NRK Meny
Normal

Tannlege: - Prisene er på grensen til ran

Mener folk må bli mer bevisste på hva de betaler for når de setter seg i tannlegestolen.

Illustrasjonsbilde

Tannlege Thorbjørn Berger i Spydeberg sier det ikke alltid er sammenheng mellom god og dyr behandling. Illustrasjon.

Foto: Rainer Prang / Norsk Tannvern

Spydeberg-tannlegen Thorbjørn Berger mener enkelte tannleger opererer med priser som er på grensen til ran, skriver Smaalenenes Avis.

Berger tror folk må bli mer bevisste på hva de betaler for når de setter seg i tannlegestolen.

– Jeg syns prisnivået på en del tjenester og behandlinger blir veldig høyt, sier han til NRK.no.

– Helt hinsides

Berger påpeker at prisene er varierende i tannlegebransjen, og at det ikke alltid er sammenheng mellom god og dyr behandling.

Tannlege Thorbjørn Berger

Tannlege Thorbjørn Berger mener folk må bli mer bevisste på hva de betaler for.

Foto: Privat

– Det er ikke så vanlig å høre en tannlege si at det er dyrt å gå til tannlegen?

– Når man kommer opp i timehonorarer på mellom 6000–8000 kroner for å gjøre visse jobber, så kan jeg ikke si annet enn at det er høyt, sier Berger.

– En av mine pasienter fortalte meg at en tannlege i Oslo skulle ha 4500 kroner for å trekke en tann. Det syns jeg er helt hinsides, fortsetter han.

– Sjekk om tannlegen er verdt prisen

Spydeberg-tannlegen understreker at han ikke går ut med dette i håp om å trekke til seg flere kunder.

– Jeg har i utgangspunktet ikke plass til flere. Jeg syns bare folk bør bli klar over hvilke prisforskjeller det er i bransjen.

– Er dette noe tannlegebransjen bør ordne opp i?

– Det er ikke noe vi kan ordne opp i, men folk må være litt mer bevisste og undersøke om tannlegen de går hos er verdt prisen eller ikke, svarer Berger.

Tannhelsedirektør i Østfold fylkeskommune, Per David Clee Søhoel, er uenig i at prisnivået blant norske tannleger er for høyt.

– Men dette handler jo uansett om forbrukermakt. Det er fri prisfastsettelse blant norske tannleger og det er markedet som bestemmer prisene, sier Søhoel til Smaalenenes Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.