NRK Meny
Normal

Tamt hjemmelag dempet festen

Hundreårsfeiringen ble en gedigen nedtur for Moss fotballklubb lørdag. Usikre MFK-spillere tapte 0-2 for Sogndal.

Ill.foto
Foto: www.kraakevingen.com

2400 fremmøtte på Melløs stadion hadde håpet at Moss fotballklubb skulle slå Sogndal i kampen, som var med på å markere klubbens første 100 år.

Men slik gikk det ikke. MFK hadde sjansene, men det var Sogndal som scoret.

 

John Andreas Husøy, Moss fotballklubb
Foto: Alvin Holm/www.mossfk.no

Fikk aldri bygget opp eget spill

Moss slet med å få kontroll på ballen, og fikk aldri fred til å bygge opp eget spill.

I følge klubbens egen hjemmeside vokste usikkerheten på egne ferdigheter for hjemmelagets spillere underveis i kampen, og alt i alt leverte MFK en dårlig forestilling.

Verken Moss sin midtbane eller forsvaret klarte å gjøre jobben sin, og da spissene heller ikke fikk nettkjenning, var det Sogndal som stakk av med alle tre poengene.

Ser bakover på tabellen

Moss fotballklubb hadde ambisjoner om å spille i toppen av 1. divisjon i år. I fjor endte laget med kvalifiseringsspill mot Molde, som var nummer tre fra bunnen i Tippeligaen i 2005-sesongen, men maktet ikke å slå moldenserne.

I år har ikke MFK spilt opp mot forventningene. Moss har kun sanket 25 poeng på 20 kamper. Det er Godset (44 poeng), Aalesund(43) og Bodø Glimt (38), alle med en kamp mindre spilt, som ligger i tetsjiktet i 1. divisjon i år.

Moss må nå se opp for bunnlagene, og det er kun sju poeng ned til Tromsdalen, som er det øverste av de fire lagene under den røde streken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: