NRK Meny
Normal

Må betale 79.000 kroner i erstatning for tagging på husvegger

En 24 år gammel mann må betale tilsammen 79.000 kroner i erstatning for 18 tilfeller av tagging.

Tagging SLGSBS

Her ser vi et bilde tatt søndag ettermiddag av tagging på jernbanestasjonen i Fredrikstad med skriften som har vært en av mannens typiske skribleriet. Det er uvisst hvem som står bak teksten denne gangen.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

Taggingen er gjort i løpet av 2009, på forskjellige steder i Fredrikstad.

Favorittforkortelse

24-åringen la seg flat i tingretten og erkjente straffskyld etter tiltalen denne uken, men det ble også lagt frem bildebeviser fra veggene hvor mannen har satt sine merkelapper.

Ordet eller forkortelsen som hyppigst har blitt stående på veggene etter manns tagging har vært SLG, men han har også skrevet IZ-ROCK flere ganger. En gang har han skrevet SLGIZROCK, og ved ett tilfelle har han skrevet SLGLB.

Hva han mener med ordene, eller hvorfor dette ble gjort er uvisst.

Kostbare skriblerier

Skribleriene kostet ham i alle fall dyrt. Gjensidige forsikring fikk medhold i tingretten til sitt erstatningskrav på 64.000 kroner. Det samme gjorde en butikk i Fredrikstad, som får 15.000 kroner for å male over mannens skriblerier på veggene.

I skjerpende retning har tingretten lagt vekt på at mannen er domfelt seks ganger tidligere for tagging.

Retten har i formildende retning tatt hensyn til at 24-åringen nå forsøker å få orden på livet sitt, og ikke har blitt pågrepet for skriving på vegger siden i oktober i fjor.

I tillegg til erstatningen må mannen sone 120 timers samfunnsstraff, subsidiært 120 dagers fenglsel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.